BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseliyor----

Gelişen piyasalar endeksi yükseliyor

Gelişen piyasalar endeksi yükseliyor
29 Ağustos 2013 - 18:59 www.finansgundem.com

Suriye endişelerinin azalması sonrasında düşen petrol fiyatlarından destek bulan gelişen ülke piyasaları yükselişe geçti

Gelişen ülke piyasaları, Suriye'ye yapılması gündemde olan askeri müdahale söylentilerinin azalması sonrasında petrol fiyatlarının düşmesi ile yükseldi. Endonezya rupisi beklenmeyen faiz oranı artışı sonrasında güçlenirken, Hindistan rupisi 1986'dan bu yana en büyük sıçramayı gerçekleştirdi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.2 yükselişle New York saatiyle 11:19'da  920.40 puana çıkarak, bir ayın en büyük sıçramasına hazırlanıyor. HDFC Bank Ltd. ve Reliance Industries Ltd. Mumbai'deki kazançlara öncülük etti. Endonezya rupisi, Bank Indonesia'nın gösterge faiz oranlarını planlanmamış bir şekilde yükseltmesi ile güçlenirken, Hindistan rupisi de yüzde 3.4 yükseldi.
Son iki günde yüzde 4 artış gösteren petrol, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yapılacak bir müdahale öncesinde Birleşmiş Milletler'in kimyasal silah kullanımı ile ilgili araştırmalarının sonuçlarını beklemeyi tercih ettiklerini açıklamasıyla bugün geriledi. ABD ekonomisi beklentilerin üzerinde bir hızla genişlerken, işsizlik başvuruları da geriledi ve bu gelişmeler Fed'in tahvil alımlarını azaltma ihtimallerini güçlendirdi.
Gelişen ülke piyasalarının gösterge endeksi, Fed'in tahvil alımlarını azaltma sinyalini ilk defa verdiği 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 12 gerilemiş durumda.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)