BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi----

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
19 Eylül 2013 - 11:24 www.finansgundem.com

Fed'in sürpriz şekilde teşvikleri azaltmaktan kaçınmasıyla Asya paraları, Malezya ringgiti ve Tayland bahtının öncülüğünde tırmandı

Gelişen piyasalar endeksi, Fed'in tahvil alımlarını azaltmaktan kaçınmasının ardından Endonezya hisselerinin 2011'den bu yana en büyük kazancını kaydederek öncülük etmesiyle yükseldi. Tahvil getirileri düştü ve Tayland bahtı 6 yılın en büyük artışını kaydetti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 2 kazançla 1,020.71 puana çıkarak 28 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışını yaptı. Jakarta Bileşik Endeksi, işlem hacimlerinin 30 günlük ortalamanın yüzde 138 üzerine çıkarak yüzde 4.4 yükseldi. Baht, ringgit ve Hint rupisi, dolar karşısında yüzde 2'nin üzerinde güçlendi. Tayland'ın 10 yıllık tahvillerinin getirisi 12 baz puan ile Temmuz'dan bu yana en sert düşüşünü kaydederek yzüde 4.11'e geriledi.
Fed politika yapıcılalrı dün merkez bankasının aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programını sonlandırmadan önce ekonomide daha sürdürülebilir ilerleme görmek istediklerini söyledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler, Fed'in tahvil alımlarını 5 milyar dolar azaltmasını bekliyordu. MSCI endeksi Fed'in 2008'te ilk tur parasal genişleme programını açıklamasından bu yana yüzde 110 ralli yaptı.
Fed'in tahvil alımlarını azaltımını ertelemesinin yatırımcılara biraz zaman kazandırdığını söyleyen Metropolitan Bank & Trust Co.'nun yatırım genel müdürü Allan Yu, "Bu kutlama ortamının artdından piyasaların Fed'in hamlesi için verileri izlemeye başlamasıyla volatilitenin yeniden yükseleceğini tahmin ediyoruz" dedi.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke tahvil alımlarının azaltılmasında sabit bir program olmadığını ve verilerin, merkez bankasının temel görünümünü desteklemesi hâlinde azaltımın bu yıl başlayabileceğini söyledi. ABD bugün işsizlik maaşı başvuruları ve konut satış verilerini açıklayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)