BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar çok mu satıldı?----

Gelişen piyasalar çok mu satıldı?

Gelişen piyasalar çok mu satıldı?
25 Haziran 2013 - 22:09 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa hisselerinde sert düşüşler yerini alımlara mı bırakacak?

Fed´in yıl sonunda varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceği yönündeki açıklamalar gelişen piyasaları ciddi şekilde etkiledi. Gelişen piyasa para birimleri hızla gerilerken, tahvil faizleri yükseldi. Bugün ise hava biraz durulmuşa benziyor. Borsalar primli, faizler geri çekiliyor.
Peki Fed açıklaması sonrası sert düşen gelişen piyasalar aşırı mı satıldı?
BNP Paribas, gelişen piyasa tahvillerinin 2008´den bu yana en büyük düşüşünü kaydettiğini bildirdi. AXA Investment Managers gelişen piyasa sabit getirililer birimi başkanı Damien Buchet, "Son geri çekilmenin gelişen piyasalarda yeni fırsatlar için kapı açtığını düşünüyoruz. Gelecek birkaç hafta cazip giriş noktaları için uygun olabilir" dedi.
Buchet, gelişen piyasaların son dönemde aşırı satıldığını düşünen tek uzman değil. UBS stratejisti Bhanu Baweja, dün yazdığı raporda, satışların yeterince ileri gittiğini, satış dalgasının nefes alabileceğini ifade etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)