BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasa paraları pahalı!----

Gelişen piyasa paraları pahalı!

Gelişen piyasa paraları pahalı!
09 Eylül 2013 - 16:39 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa paraları, Mayıs ayından bu yana hızlı düşmesine karşılık halen tarihi ortalamasının üzerinde

Gelişen piyasa para birimleri, Mayıs ayında başlayan sermaye çıkışlarının bu ülke para birimlerinin son dört yılın en düşük seviyesine indirmesine rağmen halen tarihi ortalamasının yüzde 11 üzerinde.
Barclays Plc'nin enflasyonla düzeltilmiş gelişen piyasalar kur endeksi, Mayıs ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 120.50'ye çıktıktan sonra yüzde 4.8 düşerek 114.71 seviyesine indi. Endeksin son 10 yıldaki ortalaması 101.87 seviyesinde.
Hindistan rupisi, Endonezya rupisi, Brezilya reali ve Türk lirası; Fed'in gelişen ülke varlıklarındaki yükselişlere destek sağlayan parasal teşvikleri azaltacağını işaret etmesiyle birlikte, Mayıs ayından bu yana en az yüzde 12 değer kaybetti. Gelişen ülkelerde enflasyonla düzeltilmiş kurları endeksi, yükselen gelirin fiyatları ve istihdam maliyetlerini yukarı itmesi ve bu ülkelerin rekabet gücünü azaltmasıyla birlikte, son 10 yılda yükseliş gösterdi.
New Haven, Connecticut'ta Hedgeye Risk Management LLC kıdemli analisti Darius Dale, 5 Eylül'de yaptığı değerlendirmede, "Gelişen piyasa paraları, son satış dalgasına karşın, halen pahalı görünüyor" dedi ve "ABD'de parasal anlamda yeniden normalleşme, gelişen piyasa avrlıkları için ölüm çanıydı" değerlendirmesinde bulundu.
En aktif işlem gören 20 gelişen ülke parasıni içeren Bloomberg endeksi, Mayıs ayının başından bu yana yüzde 7 düştü ve 5 Eylül'de 91.14 seviyesine indi. Böylece endeks, 2009'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)