BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasa paraları düşüyor----

Gelişen piyasa paraları düşüyor

Gelişen piyasa paraları düşüyor
27 Ocak 2014 - 09:20 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa paraları, Çin ve Fed endişeleri ile düşüşünü sürdürüyor

Gelişen ülke para birimleri, Arjantin'in devalüasyonu ve Çin'de imalat sanayinin yavaşlamakta olduğuna ilişkin işaretlerle birlikte düşüşünü sürdürüyor.

Gelişen ülke varlıklarına gelen sert satışların bu ülkelerden çıkışların hızlanabileceği endişelerini artırması ve Çin'de büyümeye ilişkin endişeler, gelişen ülke paralarının değer kaybına katkıda bulunuyor.

Öte yandan, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam edeceği endişeleri ve Tayland ve Türkiye'deki siyasi gelişmeler de gelişen ülke varlıklarına yönelik bekleyişleri kötüleştiriyor.

Japon yeni hariç en aktif 10 asya para birimini içeren Bloomberg-JPMorgan Asya Dolar Endeksi düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Seul'de Busan Bank döviz traderı Han Sung Min, "Hisse senedi piyasalarındaki düşüşler, yatırımcıların gelişen piyasalardan çıkabileceği endişelerini güçlendiriyor" dedi.

G. Kore'de yabancı yatırımcılar bu ay, borsa verilerine göre, net 409 milyon dolarlık Kore hisse senedi sattı.

Türkiye'den Hindistan'a, para birimleri geçen hafta, Arjantin'in pesoyu devalüe etmesi, Çin'de imalat sanayinin yavaşlamakta olduğu işaretleri ve Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam etmesi le birlikte küresel büyümenin tekleyebileceği endişeleri ile güçlü kayıplar yaşadı.

Hong Kong'da Credit Agricole Corporate & Investment Bank SA döviz stratejisi küresel başkanı Mitul Kotecha, "Gelişen piyasalarda büyüyen kargaşa, tüm dünyada risk varlıklarını olumsuz etkiliyor ve kısa vadede bir düzelme beklenmiyor," dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)