BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasa hisseleri satıcılı----

Gelişen piyasa hisseleri satıcılı

Gelişen piyasa hisseleri satıcılı
20 Mart 2013 - 15:33 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Tayland ve Kore'deki satışların Çin'deki alımlara ağır basması sonucu satıcılı seyretti

Gelişen piyasa hisse senetleri, Tayland ve Güney Kore'deki satışların, Çin hisselerindeki ralliye ağır basmasının ardından satış ağırlıklı seyretti. Kore para birimi won Eylül ayından bu yana en düşük seviyesine indi.
Kasikornbank Pcl, Bangkok'daki işlemlerde, hisse senedi gösterge endeksinin değerlemesinin çok pahalı olduğu yolundaki endişe ile yüzde 4.2 geriledi. Mirae Asset Securities Co., Seul'deki işlemlerde, Güney Kore hisse senetlerinin, olası bir siber saldırı nedeniyle bazı büyük banka ve yayın kuruluşlarının bilgisayar sistemlerinin kapatılması ile birlikte hızlı düşüş yaşamasının etkisi ile yüzde 5.1 değer kaybetti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, Market Studies LLC'den Tom DeMark'ın, endeksin Eylül ayına kadar yüzde 28'e kadar bir ralli yapabileceğini kaydetmesinin ardından son iki ayın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi.
Yükselen sekiz hisse karşılığı yaklaşık dokuz hissenin değer kaybettiği MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 17:46'da yüzde 0.1 yükselerek 1,025.98 puana geldi. Endeks önceki yedi seansta düştü ve Kasım ayından bu yana en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirdi. Tayland'da SET Endeksi son bir yılda yüzde 20'nin üzerinde bir yükseliş gösterdi. Endeksteki şirketlerin toplam piyasa değeri, geçen hafta, bu şirketlerin tahmini karının 14 katı düzeyindeydi. Bu, Bloomberg'in verileri derlemeye başladığı 2006 yılından bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor.
Kuala Lumpur'da K&N Kenanga Holdings Bhd.'den Tan Lip Kwang, "Piyasanın bu kadar iyi seyretmesinin ardından kar satışlarının gelmesi doğal," dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)