BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasa hisseleri negatif----

Gelişen piyasa hisseleri negatif

Gelişen piyasa hisseleri negatif
15 Nisan 2013 - 19:37 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ekonomisindeki beklenmedik yavaşlamadan olumsuz etkilendi

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin'de ekonomik büyümenin yavaşlaması sonucu Çin hisselerinin bu yılın en düşük seviyesine inmesi ile birlikte, emtia üreticilerinin öncülüğünde, değer kaybetti.
Rusya'nın en büyük doğalgaz üreticisi OAO Gazprom son dört yılın en düşük seviyesine inerken, Harmony Gold Mining Co., petrol ve metal fiyatlarındaki keskin kayıpların etkisi ile, Johannesburg'daki işlemlerde, 2005 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Brezilya'da Bovespa Endeksi, demir cevheri üreticisi Vale SA'nın öncülüğünde, düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Venezuela ülke tahvilleri, Nicolas Maduro'nun devlet başkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından son iki ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.2 düşerek New York saati ile 10:40'ta 1,007.22 puana geriledi ve Şubat ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bugün Çin'de açıklanan gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYİH) verisi 2013 yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 7.7 büyüdü. Geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 7.9 büyüyen ekonominin, Bloomberg'in anketine katılan 41 analistin tahminlerinin medyanına göre, ilk çeyrekte 8 genişlemesi bekleniyordu. Çin'de Mart ayı sanayi üretimi de beklenenden yavaş artarken, perakende satışlar beklenene paralel bir artış gösterdi.
Hague'de ING Investment Management gelişen piyasa stratejistlerinden Maarten-Jan Bakkum, "Şimdi Çin verilerinin hayalkırıklığı yaratması ile birlikte, yatırımcılar sendelemekte olan küresel büyüme ile ilgili daha fazla işaret görüyor," dedi ve "Bu durum, elbette, emtia piyasaları için iyi değil" şeklinde görüş bildirdi.
Enerji ve hammadde sanayi gruplarının endeksleri, en az yüzde 1.9 gerileyerek, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 10 sanayi grubu arasında en fazla kayıp yaşayan gruplar oldu. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi, gümüşteki yüzde 9.3, bakırdaki yüzde 3.2 ve ham petrolün yüzde 1.6'lık kayıpla 24 Aralık2tan bu yana en düşük seviye olan varil başına 89.80 dolara inmesinin etkisi ile yüzde 1.6 geriledi. Çin sanayi metallerinin en büyük alıcısı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)