BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüyor----

Gelişen piyasa hisseleri düşüyor

Gelişen piyasa hisseleri düşüyor
31 Ocak 2013 - 10:55 www.finansgundem.com

ABD ekonomisinin beklenmedik şekilde daralması ve kazanç görünümlerinin etkisiyle gelişen piyasalar endeksi düşüş kaydetti

Amerikan ekonomisinin dördüncü çeyrekte beklenmedik küçülmesi ve China Shipping Development Co.'dan Macronix International Co.'ya kadar birçok şirketin bilanço rakamlarının yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasının ardından gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de düştü.
Kuru yük gemisi ve petrol tankeri operatörü China Shipping Development, 2012'de net gelirinde yüzde 90'ın üzerinde düşüş beklediğini söylemesi üzerine son 2 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Tayvanlı entegre akım üreticisi Macronix, 4. çeyrekte zarar açıklaması sonrasında 3 ayın en büyük kaybına işaret etti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,065.05 puana geriledi. Endeks Ocak'ta yüzde 0.9 yükselerek 3. ayını da artıda tamamlamaya yöneldi. ABD'nin GSYH'si 2012'nin son çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0.1 küçülerek 2009'dan bu yana en kötü büyüme rakamını açıkladı. Gelişen piyasalar endeksine kote olan 70 şirketin 59'u analistlerin beklentilerinin altında kazanç açıkladı.
GSYH verisinin ABD'nin ekonomik toparlanmasındaki kırılganlığın devam ettiğini gösterdiğini belirten Maybank Kim Eng Securities Pcl'nin yatırım stratejistlerinden Pongrat Ratanatavanananda, bazı yatırımcıların, kazanç rakamları kötü gelen şirketlerin hisselerinde satışa geçecerek kâr realizasonuna gideceğini söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)