BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasa endeksi yükseldi----

Gelişen piyasa endeksi yükseldi

Gelişen piyasa endeksi yükseldi
02 Ekim 2013 - 11:28 www.finansgundem.com

Samsung'un teknoloji endeksini 13 yılın zirvesine taşımasıyla gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Asya Kalkınma Bankası'nın Filipinler'in büyüme tahminini yükseltmesi ve Samsung Electronics Co.'nun da teknoloji hisselerini 13 yılın zirvesine taşımasıyla gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de yükseldi.
Samsung, mobil birimindeki kazançların artacağını söylemesinin ardından yüzde 2.6 primlendi. SM Investments Corp., Filipin borsasındaki yüzde 2.8'lik ralliye öncülük etti. PT Bank Mandiri, yavaşlayan enflasyonun faiz artışı endişelerini gevşetmesiyle Endonezya bankalarının 2. gününe taşıdığı kazançları devam ettirdi. Rupi ve Tayland bahtı, dolar karşısında yüzde 0.5 zayıfladı. Hindistan ve Çin borsaları bugün tatil sebebiyle kapalıydı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yzüde 0.2 kazançla 997.91 puana yükseldi. Asya Kalkınma Bankası Japonya hariç Asya ülkelerinin büyüme tahminini indirirken, Filipin ekonomisinin büyüme tahminini, Nisan'daki yüzde 6 öngörüsünden revize ederek yüzde 7'ye çıkardı. MSCI Inc.'in gelişen piyasalar teknoloji şirketleri endeksi bu yıl yüzde 6 ile en iyi performanslı sektör grubu oldu.
ACB Securities Co.'nun analistlerinden Attila Vajda, Asya'daki temellerin, bazı sıkıntılara rağmen sağlam olduğunu söyledi.
ABD hükümeti dün 1996'dan bu yana ilk kez kısmi olarak kapandı. Kongre aynı zamanda bu ay 16.7 trilyon dolarlık borç limitini artırma konusunda, Cumhuriyetçiler ve Başkan Barack Obama'nın sağlık yardımı reformundan kaynaklanan anlaşmazlıktan ötürü ile karşı karşıya. Avrupa Merkez Bankası, Mario Draghi'nin bankacılık sistemine nakit enjekte etmeye hazır olduğunu söylemesinden bu yana ilk kez toplanacak.
Vajda, yatırımcıların ABD hükümetinin kapanmasını fiyatladığını ve bunun siyasi bir çekişme olduğunun farkında olduklarını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)