BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGelecekte insanları bekleyen işler neler----

Gelecekte insanları bekleyen işler neler

Gelecekte insanları bekleyen işler neler
08 Ağustos 2017 - 11:43 www.finansgundem.com

ABD son zamanlarda insanları gelecekte bekleyen yeni iş fırsatlarına yönelik araştırmalar ve raporlar fırtınası yaşıyor. Sonuncuları da üç şirket tarafından hazırlandı. ABD'li uzman Cahill açıkladı...

FINANSGUNDEM.COM

ABD'de bulunan dünyanın en büyük istihdam bürolarından Manpower’ın yöneticisi Mark Cahill, McKinsey tarafından yapılan bir analize dayanarak CNBC’ye  verdiği demeçte, çoğu gencin gelecekte, şu anda var olmayan işleri yapacağını ve yapacakları işlerin yüzde 65'inin bugün mevcut olmadığını söyledi.

DEĞİŞİMLE BİRLİKTE YENİ FIRSATLAR ÇIKIYOR

Yönetim danışmanlığı firması McKinsey imzalı analizde, gelecekte CEO'ların şu andaki işlerinin yüzde 25'inin robotlar tarafından yapılabileceğini ve yönetim görevlerinin yüzde 35'inin otomatikleştirilebileceğini belirtildi. Uzmanlar, işgücü piyasasının mekanikleşmesinin elbette ki bazı şeyleri değiştirdiğini ancak aynı zamanda başka fırsatlar yarattığını da açıkladı.

Bain adlı şirket tarafından hazırlanan bir raporu göre ise, 2027’nin sonuna kadar patronların işlevi kalmayacak, yöneticiler azalacak, takımlar kendi kendini yönetecek.  Buna karşılık raporda, yeni bir liderlik türünün ortaya çıkacağı ifade edildi.

İNSANLAR İNSANLARA BAKACAK

Bu yılın başlarında Manpower tarafından yapılan başka bir kapsamlı araştırmaya göre de, önümüzdeki 10 yıl içinde giderek büyüyecek olan alan, insanların insanlara baktığı işler olacak. Bunlara hemşire, terapist, sağlık bakım çalışanı veya bakıcılar dahil. ABD İşgücü İstatistik Bürosu'ndan alınan veriler, bu tür işlerin önümüzdeki 10 yıl boyunca en hızlı büyüyen ilk 30 işgücü arasında yer alacağını gösteriyor.

YENİ BECERİLER KAZANMA ZAMANI

Cahill, “Becerilere sahipseniz, nerede ve ne zaman çalışmak istediğinizi seçebilirsiniz. Gerçekten ne yapmak istediğinizi biliyorsanız odaklanın, yeniliklere göre kendinizi güncelleyin, işte o zaman seçenekleriniz artar. Verebileceğim mesaj sadece yeni beceriler kazanmak için çaba göstermeniz gerektiğidir" diye konuştu.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)