BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGeçici enflasyon vurgusu piyasaların başını döndürüyor----

Geçici enflasyon vurgusu piyasaların başını döndürüyor

Geçici enflasyon vurgusu piyasaların başını döndürüyor
08 Temmuz 2021 - 13:21 www.finansgundem.com

Merkez Bankaları tarafından devam eden parasal genişlemeler, yatırımcıların yükselen enflasyon üzerindeki görüşlerini yeniden değerlendirmeye itiyor.

ABD 30 yıllık tahvil faizleri, Fed'in geçen ay düzenlediği toplantısındaki tahvil alım programını azaltmayı görüşmesine rağmen, Şubat ayından bu yana ilk kez yüzde 1.90'ın altına düştü. Avrupa'da, Alman 10 yıllık getirileri, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın uzun vadeli ve kararlı bir duruş sergilemesiyle üç ayın en düşük seviyesini gördü ve yöneticilerin enflasyon hedefini yüzde 2'ye yükseltmesini ve gerekirse daha yapıcı adımların atılması gerekliliğini hatırlattı.

Çin'de gösterge faizler, Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemek için para politikasını gevşetebileceğini belirtmesinin ardından Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Alman tahvil oranları, ECB'nin enflasyona karşı tepkisizlik politikasını dile getirmesiyle düşüşte. Mizuho International Plc'de çoklu varlık stratejisi başkanı Peter Chatwell, "Tahvil yatırımcıları için sonuç, daha iyimser para politikaları ile şimdilik oldukça görünür" dedi. 

Borçlanma araçları piyasalarındaki ralli, yatırımcıların yükselen enflasyona ilişkin korkularının zirvede olduğu birkaç ay öncesine göre tam bir terslik içinde. O zamanlar Hazine getirileri için yüzde 2'nin üzerinde bir kırılma yakın görünse de, şimdi bu değerin yarısının biraz üzerinde seyrediyor. Bu görüş, Fed'in geçici enflasyon vurgusunu doğruluyor.

Piyasalarda gün ortası 08/07/2021

BİST 100 endeksi negatif seyrini sürdürüyor

Merkez Bankası piyasayı 46 milyar TL fonladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)