BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazprom'a AB'den suçlama----

Gazprom'a AB'den suçlama

Gazprom'a AB'den suçlama
03 Ekim 2013 - 16:04 www.finansgundem.com

AB, Gazprom hakkında rekabet soruşturması başlatmaya hazırlanıyor

Avrupa Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Joaquin Almunia, Türkiye'nin de en büyük doğalgaz tedarikçisi olan Gazprom hakkında Orta ve Doğu Avrupa'da hakim pozisyonunu kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlatmaya hazırlanıyor. Almunia'nın açıklaması, bir yıldan uzun süren incelemenin ardından yapıldı. İnceleme sırasında Gazprom'un Avrupa ülkelerindeki merkezleri ve Gazprom'un müşterilerine baskın düzenlendi. Rusya'nın doğalgaz ihracatı yapan tek şirketi olan Gazprom, Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının dörtte birini karşılıyor.
Avrupa Birliği (AB) rekabet kurumu, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, Gazprom'un Avrupa içinde doğalgazın serbest dolaşımını engellemiş olabileceğini belirtmiş ve şirketin doğalgaz fiyatını petrol fiyatlarına endeksleyerek adil olmayan fiyatlama yaptığını belirtmişti. Almunia, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yaptığı bir konuşmada, Avrupa Komisyonu'nun "itiraz beyanı" adı verilen ve suç isnadı yapılan belgeyi hazırladığını belirtti ve "İncelemede bundan sonra atılacak adımları tahmin etmek için henüz erken, fakat itiraz beyanını hazırlama aşamasına geçtik" dedi.
Almunia, soruşturmanın Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Bulgaristan'ı kapsadığını açıkladı. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, komisyonun yıl sonuna kadar adım atabileceğini belirtti. Gazprom ise rekabet soruşturması hakkında açıklama yapmayacağını bildirdi.
GELİRLERİN YÜZDE 10'U KADAR CEZA
Avrupa Birliği'nin rekabet kurallarını ihlal eden şirketler, yıllık gelirlerinin yüzde 10'una kadar para cezası alabiliyor. Geçen yıl 148 milyar dolar gelir elde eden Gazprom, olası bir para cezasını anlaşma yaparak aşmaya çalışabilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)