BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazprom, Fransa’nın gazını kesiyor----

Gazprom, Fransa’nın gazını kesiyor

Gazprom, Fransa’nın gazını kesiyor
31 Ağustos 2022 - 09:56 www.finansgundem.com

Rusya’nın devlete ait enerji şirketi Gazprom, dün akşam bir açıklama yaparak Fransa’nın temmuz ayına ait ödeme yapmaması nedeniyle yarından itibaren gaz tedarikini askıya alacağını duyurdu.

Gazprom, temmuz teslimatlarının tamamını ödemediği için Engie'ye (Fransa) yapılan gaz tedarikini askıya aldı. Gazprom tarafından yapılan açıklamada “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın 31 Mart 2022 tarih ve 172 sayılı ‘Yabancı Alıcıların Rus Doğal Gaz Tedarikçilerine Karşı Yükümlülüklerini Yerine Getirmesine İlişkin Özel Usul Hakkında’ Kararnamesi uyarınca, alıcı sözleşmede belirtilen ödeme süresi içinde ödemeyi tam olarak yapmadıysa, yabancı bir alıcıya daha fazla doğalgaz tedariki yasaktır” ifadeleri kullanıldı. Gazprom, bu bağlamda 1 Eylül 2022’den başlayarak tedarik edilen gazın tam ödemesi alınan kadar gaz tedarikini askıya alacağını belirtti.

STOKLAR YÜZDE 90'DAN FAZLA

Fransa’nın doğal gaz tedarikçisi Engie Group’un Başkan Yardımcısı Claire Waysand, 29 Ağustos’ta sosyal medyadan yaptığı açıklamada; şirketin enerji krizinin başlangıcından bu yana gaz tedarik kaynaklarını çeşitlendirerek Rus gazına bağımlılığı önemli ölçüde azalttığını belirtti. Waysand Fransa’daki gaz stoklarının yüzde 90’dan fazla olduğunu vurgulamıştı.  

Fransa'da kuraklık patates hasadını da vurdu

 

Fransa'da talaş ile ısınma dönemi

 

gaz tedarikçisi Engie Group’un Başkan Yardımcısı Claire Waysand, 29 Ağustos’ta sosyal medyadan yaptığı açıklamada; şirketin enerji krizinin başlangıcından bu yana gaz tedarik kaynaklarını çeşitlendirerek Rus gazına bağımlılığı önemli ölçüde azalttığını belirtti. Waysand Fransa’daki gaz stoklarının yüzde 90’dan fazla olduğunu vurgulamıştı.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)