BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazipaşa-Alanya Havalimanı karbon akreditasyonunu aldı----

Gazipaşa-Alanya Havalimanı karbon akreditasyonunu aldı

Gazipaşa-Alanya Havalimanı karbon akreditasyonunu aldı
29 Haziran 2022 - 15:33 www.finansgundem.com

Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından oluşturulan Havalimanı Karbon Akreditasyonu birinci seviye sertifikasını aldı.

Gazipaşa- Alanya Havalimanı aldığı karbon akreditasyon sertifikasıyla TAV tarafından işletilen tüm havalimanları programa katılmış oldu.

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa-Alanya Havalimanı, ACI Europe tarafından oluşturulan ve karbon emisyonlarını ortadan kaldırarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sunmayı hedefleyen programın ilk seviye gerekliliklerini yerine getirerek sertifika almaya hak kazandı.

ACA kapsamında TAV'ın işlettiği İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Ankara Esenboğa havalimanları karbon nötr seviyesine ulaşmış durumda. Hırvatistan Zagreb ve Tunus Enfidha üçüncü seviye olan ‘optimizasyon’ kategorisinde yer alırken, Tunus Monastir Havalimanı ikinci seviye ‘azaltma’, Milas-Bodrum ve Gazipaşa-Alanya ise giriş seviyesi olan ‘haritalama’ kategorisinde bulunuyor.

Karbon sıfır hedefi kapsamında çalışmalarına devam ediyor

Konuya ilişkin bilgi veren TAV Havalimanları Havalimanı İşletmelerinden Sorumlu Grup Başkanı Kürşad Koçak, “Havalimanımızda yürüttüğümüz tüm operasyonlarımızda sürdürebilirliği odağımıza alıyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak sorumluluğunda, paydaşlarımız için en yüksek faydayı yaratırken faaliyetlerimizin çevresel etkilerini en aza indirmek üzere çalışıyoruz. İşlettiğimiz tüm havalimanlarını 2030’a kadar karbon nötr ve 2050’ye kadar sıfır emisyon hedefine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gazipaşa’nın da sertifikasyon almasıyla Türkiye’deki beş havalimanımız ve portföyümüzdeki toplam sekiz havalimanı ACA programına katılmış oldu.” dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DOMUZ GRİBİ ALARMI

 

3. HAVALİMANI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)