BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Gaz fiyatlarında 'ılıman hava' etkisi----

Gaz fiyatlarında 'ılıman hava' etkisi

 Gaz fiyatlarında 'ılıman hava' etkisi
05 Şubat 2024 - 14:40 www.finansgundem.com

AB'de gaz fiyatları yüksek stoklar ve ılıman hava ile düşüyor

Avrupa doğalgaz fiyatları bugün, yüksek stok seviyeleri ve mevcut ılıman hava koşullarının Norveç’teki plansız kesintileri dengelemesiyle aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Mart vadeli kontrat bugün en son ICE Endex'te 0,69 EUR düşüşle 28,60 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise ICE Futures’ta en son 1,29 p düşüşle 70,19 p/th düzeyinden satış yaptı.

İngiltere merkezli danışmanlık şirketi Northern Gas and Power analistleri, “Devam eden sıcak hava koşulları fiyatlar üzerinde ağır bir baskı oluşturuyor” diyerek AB ve İngiltere’deki gaz depolama sahalarının sırasıyla %70 ve %60 dolu olmasına dikkat çekiyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) tahminlerine göre, hafta sonundan itibaren sıcaklıklar Avrupa'nın büyük bölümünde ortalamanın 7 °C üzerinde seyredecek ve bazı ülkelerde mevsim normallerinin 1 ila 4 °C altına inecek.

Norveç'ten diğer Avrupa giriş noktalarına boru hattı akışı, ülkenin Nyhamna gaz işleme tesisindeki plansız kesintiler ve Troll gaz sahasının ihracatı 81,8 milyon mᶟ azaltmasının ardından 288 milyon mᶟ/gün seviyesinde gerçekleşiyor.

Kesintinin yarına kadar sürmesi bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)