BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Çeyiz Hesabı’yla evleneceklerin yanında----

Garanti Çeyiz Hesabı’yla evleneceklerin yanında

Garanti Çeyiz Hesabı’yla evleneceklerin yanında
10 Mayıs 2016 - 15:47 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, “Çeyiz Hesabı”yla, müşterilerinin tasarruf yapmasını sağlıyor

Garanti Bankası, %20’ye varan devlet katkısı bulunan “Çeyiz Hesabı”yla, hem evlenmek isteyenlerin hem de çocuklarının geleceği için şimdiden para biriktirmeyi planlayan ailelerin, avantajlı faiz oranlarıyla tasarruf yapmasını sağlıyor. Evlilik tarihinden önce en az 36 ay düzenli birikim yapan, 27 yaşını doldurmadan ilk kez evlenecek TC vatandaşları, hesaplarında bulunan miktara göre devlet katkısına hak kazanacak. 18 yaşından küçükler için veli ya da vasisi tarafından Çeyiz Hesabı açılabilecek. Aylık ya da 3 aylık ödeme yapılabilen Çeyiz Hesapları için verilecek devlet katkısı tutarı, evlilik tarihine kadar yapılan düzenli ödeme süresine göre birikimin %20’sini ve azami 5.279 TL’yi geçmeyecek.

Garanti Bankası’nda hesap açtırarak devlet desteğinden yararlanmak isteyen, 24 yaşından gün almamış ve daha önce evlilik yapmamış TC vatandaşları, ödemelerini vadesiz hesaptan veya kredi kartından düzenli ödeme talimatı vererek gerçekleştirebilecek. Çeyiz Hesabı kapsamında devlet katkısına hak kazanabilmek için; hesap açılışından itibaren her 12 aylık dönem içerisinde aylık ödeme yapılan hesaplar için 3’ten, 3 aylık ödeme yapılan hesaplar için 1’den fazla ödeme aksatılmamış olması ve hesaplardan 2’den fazla kısmi çekim yapılmamış olması, kısmi çekim sonrasında Çeyiz Hesabı’nda kalan bakiyenin ise, hesabın açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarların toplamından az olmaması şartı aranacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, “Çeyiz Hesabı ile evliliği maddi bir yük olmaktan çıkaran Garanti Bankası, hak kazanılacak devlet katkısı ve faiz kazancıyla birlikte, müşterilerimizin evlilik masraflarını rahatça karşılamasına yardımcı olacak. İstedikleri zaman hesaplarına ulaşabilecek olan müşterilerimiz, düzenli ödeme tarihleri dışında da istedikleri zaman hesaplarına para yatırabilecek, böylece devlet katkısı kazanımlarını garanti altına almış olacaklar. Ayrıca, Çeyiz Hesabı’nın günlük Faiz getirisiyle, tasarrufları Garanti’de her gün değer kazanacak müşterilerimiz, geleceklerini ve mutlu yuvalarını güvenle kurabilecek...” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)