BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGana'da esnaftan enflasyon protestosu: Kepenk kapattı----

Gana'da esnaftan enflasyon protestosu: Kepenk kapattı

Gana'da esnaftan enflasyon protestosu: Kepenk kapattı
20 Ekim 2022 - 13:35 www.finansgundem.com

Gana'nın başkenti Accra'da işletme sahipleri, yaşam maliyetlerinin artmasını protesto etmek için dükkanlarını kapattı.


Batı Afrika ülkesi Gana'nın başkenti Accra'da mağaza sahipleri ve tüccarlar yükselen enflasyonu protesto etmek için dükkanlarını kapattı.

Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo'nun kamu bütçesini finanse etmek üzere 3 milyar dolarlık kredi alımı konusunda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelere başlamasıyla birlikte ülke makamları yoğun baskı altında. Eylül ayında ülke, yüzde 37'lik enflasyon ile tarihinin en yüksek rakamına ulaşırken ülkenin yerel para birimi sedi de dolar karşısında değer kaybediyor.

Başkentteki Abossey Okai banliyöesünde yedek parça satıcısı olan Kwesi Amoah, AFP ajansına yaptığı açıklamada, fiyatların gün içinde ve hatta bazen saatler için değiştiğini belirterek, artık fatura düzenlemediğini söyledi.

Amoah, "Dünyanın her yerinde zor zamanlar geçirildiğini anlıyoruz ama komşularımız Fildişi Sahili ve Burkina Faso bizim kadar acı çekmiyor" ifadelerini kullandı.

Ülkede protesto gösterisi
Öte yandan Gana Tüccarlar Sendikası (GUTA), hükümetin kötü ekonomi yönetimi nedeniyle protesto düzenledi. GUTA Başkanı Joseph Obeng, protestonun hükümetin ekonomiyi hızlı bir şekilde düzeltmesi için başlangıç olduğunu vurguladı.

Merkezi iş bölgesinde tüccarlık yapan 37 yaşındaki Doris Andoh ise, "Akufo-Addo bizi hayal kırıklığına uğrattı. Değişim ve daha iyi bir yaşam için oy vermiştik. Dört çocuğum var, ikisi evde çünkü okul ücretini ödeyemiyorum. Hükümetin acı çektiğimizi bilmesini sağlamak için bu protestoya katıldım" diye konuştu.

Gana hükümeti ile IMF arasında müzakereler yakın zaman önce başlasa da IMF yetkilileri, anlaşmaya ancak yıl sonundan önce varmayı beklediklerini açıklamıştı.

AB'den Gana'ya 10 milyon euroluk 'temiz gıda' yardımı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)