BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray zenginler arasında----

Galatasaray zenginler arasında

Galatasaray zenginler arasında
07 Mayıs 2013 - 09:55 www.finansgundem.com

Şampiyon, sponsorluk, stat, TV gelirleriyle kasasını doldurdu

Geçen sezon 95.1 milyon Euro’luk gelir elde eden Galatasaray, bu sezon rekor kırarak şampiyon oldu. Devler Ligi ve Süper Lig yayın hakkı, sponsorluk, stadyum, GS Store satışları ve isim hakkı gelirleri 137 milyon Euro’yu bulan sarı kırmızılılar, Türk futbol tarihinin en çok kazanan kulübü oldu. Ligin bitimine iki hafta kala üst üste ikinci kez şampiyon olan Galatasaray, Avrupa’da geliri 100 milyon Euro’yu aşan kulüpler arasına girmeyi de başardı.
Sarı kırmızılılar bu sezon en çok parayı Türk Telekom Arena’dan elde etti. 52 bin kişilik stadyumda sezon başında 42 bin adet kombine satan Galatasaray, son 5 maç için de 5 bin adet kombine sattı. Bu sezon adeta kapalı gişe oynayan Galatasaray’ın bilet fiyatları da 700 lirayı gördü. 157 adet locanın bulunduğu Türk Telekom Arena’da 2014 yılında ise stat gelirlerinin artması bekleniyor. 3 yıllığına kiralanan localar, 2014 yılında tekrar satışa çıkacak.
ASLAN’IN GELiRLERi
· STAT: 40 milyon Euro.
· DEVLER LİGİ: 32 milyon Euro.
· GS STORE: 25 milyon Euro.
· LİG PERFORMANS ÖDÜLÜ: 28 milyon Euro.
· SPONSORLUK: 10 milyon Euro.
· İSİM HAKKI: 2 milyon Euro
Yayın gelirleri lideri
SÜPER Lig’de 20 galibiyet, 8 beraberlik alan G.Saray performans primi olarak dağıtılan yayın haklarından da önemli bir gelire ulaştı. Cimbom 20 galibiyet için kasasına 18 milyon lira, 8 beraberlik için de 3.6 milyon lira koydu. Lige katılım payı olarak 11 milyon lira alan Aslan, geçmiş şampiyonluk ödülleriyle toplam 66 milyon lira kazandı.
Zenginler ligine girdiler
GALATASARAY’ın UEFA’dan aldığı ödül miktarı 32 milyon Euro’yu buldu. Cimbom, Devler Ligi geliriyle gelecek sezon Deloitte tarafından açıklanan “Avrupa’nın en zengin ilk 20 kulübü” arasına girecek, bu lige katılan ikinci Türk takımı olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)