BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray kaynıyor----

Galatasaray kaynıyor

Galatasaray kaynıyor
10 Ekim 2013 - 06:58 www.finansgundem.com

Galatasaray'da teknik eleman Fatih Terim'in gönderilmesinden sonra sular durulmadı

G.Saray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak: “Terim geleneklere aykırı şekilde gönderildi. İdama giden adama bile son sözü sorulur. Fatih Hoca’nın telefonunda Aysal’dan gelen tek mesaj vardı onda da ‘Başarılar’ yazıyordu.”
G.Saray 2. Başkanı Özkan Olcay: “Terim kararı 4 saatte alındı. Kolay olmadı. Hedefleri olmalı ki süreç böyle bitti. Bugün biz varız yarın Terim gelebilir. TFF, elemanına sözleşme yapmadıysa bu büyük bir yanlıştır.”
SARI kırmızılı kulübün aylık divan kuruluna, Fatih Terim’in gönderilişi damga vurdu. Galatasaray Yönetim Kurulu ve Başkan Ünal Aysal, toplantıda Terim’in gönderilişi nedeniyle ağır tenkitler aldı. Toplantıda ilk söz alan Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak oldu. Kozak’ın sözlerinden satırbaşları şöyle oldu...
- Terim’in görevden alındığı 24 Eylül tarihinde sabah 09.00’dan akşam 19.00’a kadar Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeydim. Fatih Terim’in gönderiliş şekli Galatasaray etiği ve değerlerine aykırıdır. İki sene takımı şampiyon yapmış bir hoca, ‘SMS gelmedi, gitmedi’ denilerek görevden alınmıştır.
- Terim ilk gelirken kendisine 3 yıllık sözleşme taslağı verilmişken ve tam imzalarken, bu mukavelenin başarıya endeksli olmak üzere 1’er yıl uygulanacağı söylenmiştir. Yeni teknik direktör Mancini ise 2 misli maliyetle imzalıyor. Fatih Terim bu muameleyi görüyor.
‘TEK MESAJ, SAAT 20.53’TE GÖNDERİLDİ’
- FATİH Terim’in görüşüne dahi başvurulmadan bu karar alınmış ve görevine son verilmiştir. İdama giden adamın dahi son sözü sorulur. Bu fiilen bir operasyondur. Başkanın karşıt görüşe tahammülü yoktur. Başkan Ünal Aysal’ın attığı belirtilen SMS’ler gazeteler ve TV’lerde yer aldı. Ben Terim’in telefonunda bizzat kendim gördüm. Ünal Aysal tarafından Terim’e atılan tek mesaj vardır. Ben Terim’in telefonunda gördüm. Real Madrid maçı öncesi 20.53’te ‘Başarılar’ mesajı ve temennisi gelmiştir.
- TFF ile sözleşme mukavele taslağı imzalanmamıştır. Terim konuşmuyor. Onun haricinde herkes konuşuyor. Bu demek değil ki konuşmayacak. Benim şahidim Terim’dir. Ben o kanatta gördüklerimi aktarıyorum. Herkes iftiralar atıyor. Ünal Aysal ve Adnan Nas kulübü tanımayan insanlar. Sportif AŞ. iki kulüp üyesi tarafından temsil ediliyor.
OLCAY, 2. ELEMAN POLEMİĞİNİ BAŞLATTI
DİVAN Toplantısı’nda G.Saray 2. Başkanı Özkan Olcay, TFF’nin Teknik Eleman ve Çalışma Statüsü’nün 14. maddesi ile Kozak’a yanıt verdi. Olcay, şunları söyledi...
- Bu maddede “Teknik adam sözleşmesi taraflarca imzalanmalı ve sözleşmenin süresi ile teknik adama ödenecek ücret belli olmalıdır” ibaresi var. Terim ile TFF arasında bir sözleşme olmadığı söyleniyor. Eğer böyle bir şey varsa; TFF, elemanına sözleşme imzalatmadığı için büyük yanlış yapmıştır. Buna da ihtimal vermek istemiyorum.
Olcay, Terim ve Mancini’nin ücretlerini kıyaslayıp, eleştirilere yanıt verdi. İkinci Başkan, sözlerini şöyle bitirdi:
- Mancini eleştiriliyor. 4 sayfa geçmişi var. Egosu Terim gibi yüksek. Manchester City’nin başına geçmiş. 44 yıl sonra o kulübü şampiyon yapmış. ‘Yiğidi vur hakkını teslim et’ derler. Terim kararı 4 saatte alındı. Kolay olmadı. Bazı arzu ve hedefleri olmalı ki bu süreç böyle tamamlandı. Milli maçlarda yürekten başarılar diliyorum. Bugün biz varız yarın Fatih Terim yine gelebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)