BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGalata İş Melekleri iş başında ----

Galata İş Melekleri iş başında

Galata İş Melekleri iş başında
18 Kasım 2013 - 15:24 www.finansgundem.com

Türkiye’nin ilk ve önde gelen melek yatırım organizasyonu Galata İş Melekleri “GBA Mentor Clinic” toplantısında gençlerle bir araya geldi

Türkiye’nin ilk ve önde gelen melek yatırım organizasyonu Galata İş Melekleri, İTÜ Girişimcilik Kulübü ve Koç Üniversitesi Girişimcilik Kulübü'nün desteği, Garanti Bankası'nın ana sponsorluğuyla, “GBA Mentor Clinic” toplantısını düzenledi. The Marmara Taksim'de düzenlenen “GBA Mentor Clinic” toplantısında, fikir sahibi girişimciler, mentorlerle ve melek yatırımcılarla biraraya geldi. 
Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli yaptığı açılış konuşmasında, “Türkiye’de teknoloji girişimciliği yeni bir olgu. Özellikle 3-4 senedir girişimci gençlerin oranı artmaya başladı. Galata İş Melekler (GBA) yatırımcıları olarak ilk yatırımımızı 2011’de yaptık. Şuan toplamda 9 yatırımımız bulunmakta. 9 girişimimize 4 milyon TL tutarında yatırım yaptık. Bu girişimlerden 2’si, geçtiğimiz günlerde 2.yatırımlarını aldı. Galata İş Melekleri kurulduğu günden bu yana gençlerden 1000’e yakın başvuru aldı, 250’si ile birebir görüşüldü, 70’i de bize prezantasyon yaptı. Bu sunumların içinden dokuzuna yatırım yaptık.  GBA olarak girişimlere yatırım yapmanın yanı sıra ekosisteme yardımcı olmayı da çok önemsiyoruz ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için hızlı bir şekilde mücadele ediyoruz.” dedi. 
Galata İş Melekleri Üyesi ve Pozitron’un kurucusu Fatih İşbecer de, gençlere kendi iş tecrübelerinden edindiği izlenimlerini aktardı. İşbecer, ‘İşinizi kurarken en önemli kriterlerden biri ileri teknoloji ile birlikte akıllı iş ortaklarına sahip olmanız.  Ekibinizi iyi kurmanız gerekir. Ekibinize alacağınız kişilerin erişebileceğiniz en iyi kişiler olmasına özen gösterilmeli. Bununla birlikte mümkün olan en kısa sürede sokağa çıkıp müşteriyle buluşmanız ve hizmetinizi ya da ürününüzü anlatmanız lazım. Türkiye’de girişimcilerin dikkat etmesi gereken diğer önemli noktalar ise, dürüst ve inovatif olmak ve karar verme sürecinde hızlı davranmak.“ açıklamasında bulundu. 

Garanti Bankası’ndan Kobi Bankacılığı Koordinatörü Esra Kıvrak ise, “Garanti Bankası olarak girişimciliğe çok önem veriyoruz. Dünyada girişimciliğin en yoğun olduğu yaş grubu olan 18-30 yaş arası nüfus, ülkemizin yüzde 25’ini oluşturuyor. Biz banka olarak ülkemizdeki genç girişimcilere finansman, bilgilendirme ve cesaret kazanmalarına yönelik çözümler sunuyoruz. “ dedi.

PayU'nun etkinlik sponsorluğunda düzenlenen GBA Mentor Clinic, işini geliştirmek ve internet/mobil teknolojileri alanında ilerlemeyi düşünen girişimcilere, 25 mentorden dilediğiyle 20 dakika boyunca birebir görüşme fırsatı sundu. Fikir ya da düşünce aşamasında olanlar ya da işin başında olup işini geliştirmek isteyen girişimciler, internet ekosisteminin Türkiye’deki önemli temsilcilerinin tecrübelerinden yararlanma imkanı buldular.
Girişimcilerin, yatırımcıların bilgi birikimi ve tecrübelerinden yararlanmalarında önemli bir rol oynayan GBA Mentor Clinic'te, Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli, Garanti Bankası Kobi Bankacılığı Koordinatörü Esra Kıvrak, Galata İş Melekleri üyelerinden Fatih İşbecer, Alemşah Öztürk, Melih Ödemiş ile İhsan Elgin, Hande Çilingir, Hakan Baş, Bedriye Hülya ve Bülent Çelebi'nin aralarında bulunduğu isimler, "Pazara Yayılmak", " Takım Kurma", "Ürün / Vizyon  & Ürün Pazarlama", "İş Modeli Oluşturma", "Rekabet" ve "Finansman" başlıklı oturumlarda tecrübelerini aktardılar.  
Organizasyonunu KTH’nin yaptığı etkinlik kapsamında ayrıca, İlhan Yılmaz 'Hukuk', Bora Akman 'Pazarlama', PayU Türkiye Ülke Direktörü Y. Emre Güzer 'Online Ödeme Sistemleri' ve Murat Tortopoğlu 'İş Modeli' konularında girişimcilere eğitim verdiler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)