BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG8'de tarihi ortaklık!----

G8'de tarihi ortaklık!

G8'de tarihi ortaklık!
17 Haziran 2013 - 20:28 www.finansgundem.com

ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına doğru ilk adım atıldı

İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD ile Avrupa Birliği arasında gelecek ay görüşmelere başlanmasına karar verilen serbest ticaret anlaşmasının "tarihin en büyük ikili ticaret anlaşması olabileceğini" söyledi.
Kuzey İrlanda'da başlayan ve iki gün sürecek G8 zirvesi öncesi düzenlenen basın toplantısında Cameron, serbest ticaret anlaşmasıyla ticaretin ve büyümenin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Cameron, anlaşmanın AB ekonomisine katkısının 100 milyar sterlini, ABD ekonomisine katkısının ise 80 milyar sterlini bulabileceğini ifade etti. İngiltere Başbakanı ayrıca anlaşmanın, milyonlarca insana istihdam sağlayacağını belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama da serbest ticaret anlaşmasıyla ilgili görüşmelerin ilkinin gelecek ay Washington'da yapılacağını duyurdu. Obama, "Her iki tarafın da hassasiyetleri olacaktır ama bu dar endişelerin ötesine bakarsak, büyük resmi görebiliriz. Bir anlaşmaya varacağımıza dair umutluyum" dedi.
AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da "Avrupa ve ABD dünya ekonomisinin belkemiği. Bu alanı fırsatlara açmak ortak aklın ürünüdür" dedi.
AB ile ABD arasındaki serbest ticaret anlaşmasıyla ilgili görüşmelerin 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması amaçlanıyor. Ticaret anlaşması görüşmelerini Fransa'nın veto etmesi gündemdeydi. Ancak son olarak Fransa'nın film ve televizyon haklarının serbest ticaret anlaşmasından muaf tutulması talebi kabul edilmişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)