BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG7 ortalığı karıştırdı----

G7 ortalığı karıştırdı

G7 ortalığı karıştırdı
13 Şubat 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük sanayi ülkeleri grubu G-7'den gelen karışık mesajlar, döviz piyasalarını yatıştırmak yerine daha da karıştırdı

G-7 ülkelerinin politika yapıcıları, sakinleştirmeye çalıştıkları döviz piyasalarında, yendeki zayıflamanın arz ettiği ekonomik tehdidin boyutuna dair karmaşık açıklamalarıyla daha büyük çalkantıya neden oldu.
Dünyanın en büyük 7 sanayi ülkesinin dün ilk başta yendeki son zayıflamayı kabul eder gibi görünen, ancak sonra çelişkili mesajlara neden olan açıklamaları yeni daha da aşağı çekti. G-7 üyelerinden biri yendeki aşırı hareketlere ilişkin endişenin olduğunu dile getirirken, İngiltere, grubun belli bir ülke ya da kuru hedef almadığını söyledi.
Karışıklık uluslararası kur savaşları tehdidini ve Japonya'nın parasal teşvik baskısını, haftasonu Moskova'da bir araya gelmeye hazırlanan G-20 maliye bakanlarının zirvesi öncesinde gündemde tutmaya devam edecek. Barclays Capital, gerilimin Japonya Merkez Bankası'nın teşvik planlarının türünü bile baskılayabileceğini düşünüyor.
Dünyanın gelişmiş ülke liderlerinden ortak ve net bir mesaj istediğini söyleyen Standard Chartered Plc'nin kıdemli döviz stratejistlerinden Mike Moran, G-20'nin odakta olacağını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)