BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG. Kore faiz değişikliğine gitmiyor----

G. Kore faiz değişikliğine gitmiyor

G. Kore faiz değişikliğine gitmiyor
04 Şubat 2013 - 06:46 www.finansgundem.com

Kore Merkez Bankası yetkililerinden Moon, yenin won karşısındaki değer kaybına karşı harekete geçmek için henüz çok erken olduğunu savundu

Japon yeninin, Güney Kore wonu karşısındaki zayıflamasına karşı harekete geçmek için henüz çok erken olduğunu savunan Güney Kore Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerinden Moon Woo Sik, bankanın faiz oranlarını değişirmek için henüz bir aciliyetin olmadığını söyledi.
İnsanların bu yıl, geçtiğimiz yıla kıyasla daha iyimser olması için iyi nedenler olduunu belirten Moon, Güney Kore ekonomisinde daha sert düşüşler görülmediği sürece, hızlı para politikası kararı almaya bir gerek görmedi.
Güney Kore Merkez Bankası, Hyundai Motor Co. ve Samsung Electronics Co. gibi şirketlerin wondaki kazançlardan olumsuz etkilendiği bir dönemde ve 25 Şubat'ta ülkenin yeni başkanı Park Geun Hye'nin göreve gelmesinin ardından ekonomi ve mali politikalardaki değişme ihtimalinin ışığında 14 Şubat'ta para politikası toplantısı düzenleyecek. Moon, Avrupa'daki borç krizi ve ABD'de harcama kesintileri ve vergi artışlarından kaynaklanan risklerin azalmasıyla Güney Kore'de iş dünyası güveni ve yatırımın artabileceğini öngördü.
Güney Kore ekonomisinin dibe vurmasının ardından ilerleme sinyalleri vermesiyle politika yapıcıların beklemede kalmasının daha iyi bir seçenek olacağını belirten Moon, "Aciliyet taşıyan bir durumda olduğumuzu sanmıyorum" dedi.
Moon'un açıklamalarının ardından won, dolar karşısında yüzde 0.9 değerlenerek 1,088.10 seviyesine çıktı ve kazançlarını genişletti. Won, yen karşısında da yüzde 1.2 güçlendi ve 11.74'ten işlem gördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)