BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG. Kıbrıs Dow'u düşürdü----

G. Kıbrıs Dow'u düşürdü

G. Kıbrıs Dow'u düşürdü
26 Mart 2013 - 07:58 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketine ilişkin iyimserliğin uzaklaşmasıyla New York Borsası düşüş kaydetti

New York Borsası, Güney Kıbrıs'ın bankalarını yeniden yapılandırma planlarının diğer Avrupa ülkelerindeki mevduatlarda da zararların yolunu açacağına ilişkin endişelerin etkisiye, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin rekor yükseğe 1 puan uzağına kadar tırmanmasının ardından gevşedi.
Textron Inc. ve Caterpillar Inc.'in yüzde 1'in üzerinde değer kaybetmesiyle sanayi hisseleri düştü. BlackBerry, Goldman Sachs Group Inc.'in şirketin hisse notunu düşürmesinin ardından yüzde 4.6 geriledi. Dell Inc., Blackstone Group LP ve aktivist yatırımcı Carl Icahn'ın bilgisayar üreticisi şirketi satın almak üzere teklif vermelerinin ardından yüzde 2.6 tırmandı.
S&P 500 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.5 yükselmesinin ardından gün sonunda yüzde 0.3 kayıpla 1,551.69 puana geriledi. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.4 düşüşle 14,447.75 puana indi. Amerikan borsalarında 5.9 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 6.1 altında kaldı.
Hem Kuzey Amerika hem de Avrupa'da önemli siyasi kararların alındığı bir tablonun öne çıktığını belirten Wells Fargo Private Bank'ın yatırım stratejisi yönetici direktörü Ron Florance, siyasi bir hata olmasının çok kötü olduğunu ve geçtiğimiz haftaki kararların bir hayli kötü kararlar olduğunu söyledi. Florance, sorunun giderildiğini, ancak insanların eşikte olduğunu ifade etti.
Hisseler erken saatlerde, Euro Bölgesi'nin 3. küçük ekonomisi Güney Kıbrıs'ın 10 milyar euroluk kurtarma paketinin şartlarını kabul etmesinin ardından ralli yaptı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)