BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG-20'nin Türkiye'ye getirisi 200 milyon euro ----

G-20'nin Türkiye'ye getirisi 200 milyon euro

G-20'nin Türkiye'ye getirisi 200 milyon euro
11 Kasım 2015 - 17:51 www.finansgundem.com

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, G-20 Liderler Zirvesi'nin Türkiye'ye ekonomik katkısının büyük olacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, G-20 Liderler Zirvesi'nin ülke ekonomisine katkısının 200 milyon euro civarında olacağını belirterek, “Suudi arabistan bir oteli 16 milyon euroya kapatıyor. Hükümetimiz sadece Büyükşehir Belediyesi'ne G-20 hazırlıkları için 75 milyon liralık ek bütçe sağladı. Ancak bizim yatırımlarımız 100 milyon lirayı geçti" dedi.

2500 gazeteci zirveyi izleyecek
Başkan Türel, 1600'ü yabancı 2500 basın mensubunun akredite olduğu G-20 Zirvesi'nde gazetecilere yönelik özel bir program hazırladıklarını söyledi. Zirve için Antalya'ya gelecek gazetecilerin havalimanından otellerine transferi için VIP seferler düzenlediklerini belirten Türel, ayrıca kente ilk kez gelen basın mensupları için Perge- Kurşunlu Şelalesi, Aspendos ve Side olmak üzere üç ayrı tur düzenleyeceklerini söyledi.

Şoförlere G-20 fırsatı
Diğer yandan, Antalya Turizm Şoförleri Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı, yaz dönemindeki yoğun sezonda 5 bine yakın şoförün görev aldığını, kış dönemiyle birlikte 4 binden fazla şoförün işsiz kaldığını söyledi. İşten çıkarılan şoförlerin önümüzdeki yıl Nisan-Mayıs aylarına kadar işsiz kalacağını kaydeden Kayabaşı, kış döneminde çalışan şoför sayısının 1000'in altında olduğunu belirtti. Orhan Kayabaşı, Antalya'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nin 8 Kasım'dan itibaren başlayan organizasyonlarında görev yapacak şoför sayısının yaklaşık 2 bin olduğunu, bu şoförlerin havalimanı, otel ve diğer alanlara ulaşımı sağlayacaklarını açıkladı. Kayabaşı, kış döneminde işsiz kalan birçok şoförün G-20 sayesinde biraz da olsa evlerine ekmek götürebileceğini dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)