BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFutbolun kralı, altının patronu oldu----

Futbolun kralı, altının patronu oldu

Futbolun kralı, altının patronu oldu
08 Haziran 2013 - 07:21 www.finansgundem.com

Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Drogba, ülkesindeki altın madenine ortak oldu

Galatasaray’ın dünya çapındaki yıldızı Didier Drogba, altın krallığına oynuyor. Drogba, ülkesi Fildişi Sahilleri’nde bir altın madenine ortak oldu. Ülkenin batısındaki Zouan Hounien bölgesindeki Ity madeninden yüzde 5 oranında hisse alan Drogba, böylece hem Kanadalı madencilik devi La Mancha, hem de Fildişi Sahilleri devletiyle birlikte altın çıkaracak.  
Drogba’nın yatırımı Fildişi Sahilleri İletişim Bakanı Bruno Kone’nin açıklamasıyla ortaya çıktı. Kone Ity madenindeki yeni hisse dağılımının üretimi artırmaya yönelik olduğunu söyledi.
Ity madeninde, Fildişi Sahilleri devletine ait madencilik şirketi Sodemi yüzde 5 hissesini Drogba’ya, yüzde 9 hissesini de Kanadalı madencilik şirketi La Mancha’ya satma kararı aldı. Böylece Ity’de Sodemi’nin hissesi yüzde 30’a inerken La Mancha’nın hissesi yüzde 55’e çıkacak. Madende Fildişi Sahilleri devletinin ise yüzde 10 hissesi var.
Fildişi Sahilleri’ndeki Ity madeni 1991 yılında faaliyete geçti. Liberya sınırına yakın olan Ity ülkenin eski altın madeni. Bugüne kadar Ity’den yaklaşık 800 bin ons altın çıkarıldı.
Bir ons 31.1 grama denk geliyor. 1 ons altının değeri ise 1400 dolar civarında seyrediyor. Bu durumda Ity madeninden bugüne kadar günümüz fiyatlarıyla 1.12 milyar dolarlık altın çıkarılmış oldu. Bu hesaba çıkarma masrafları dahil değil. Şu anda Ity’de 600 bin onsa yakın daha altın olduğu hesaplanıyor.Geçen yıl Fildişi Sahilleri 12 ton altın üretti. Yeni madenler açan ülke, 2015 itibariyle yıllık üretimi 25 tona çıkarma uğraşında.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)