BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFT’den Türkiye analizi: Şimşek’in varlığı güven verici!----

FT’den Türkiye analizi: Şimşek’in varlığı güven verici!

FT’den Türkiye analizi: Şimşek’in varlığı güven verici!
12 Şubat 2024 - 16:53 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi Financial Times (FT), Merkez Bankası’ndaki değişimi analiz etti. Yazıda Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in “istikrar kaynağı” olarak ortaya çıktığı belirtildi.


Ekonomi alanında dünyanın önde gelen gazetelerinden İngiliz Financial Times, MB Başkanlığı görevinden ayrılan Hafize Gaye Erkan’ın yerine yardımcısı Fatih Karahan’ın geldiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki (TCMB) değişimi irdeleyen bir makale yayınladı.

Yayın Kurulu’nun değerlendirmesini içeren yazıda, “Ancak daha önceki tasfiyelerin aksine, Erkan'ın ayrılışı piyasalarda neredeyse hiç dalgalanma yaratmadı. Bunun nedeni kısmen, yerine geçen ve eski yardımcısı olan Fatih Karahan'ın Pennsylvania Üniversitesi, New York Merkez Bankası ve Amazon'u kapsayan bir geçmişe sahip olması” ifadesini kullandı.

ŞİMŞEK, ENFLASYONDA İSTİKRAR İHTİYACININ FARKINDA

Ekonomim.com’daki habere göre Fatih Karahan’la ilgili Goldmans Sachs’ın kullandığı “saygın” sıfatını da anımsatan değerlendirmelerden öne çıkan noktalar şöyle:

* Ancak piyasalardaki sakin havanın asıl anahtarı, 11 yıl boyunca Erdoğan hükümetinde üst düzey ekonomik görevlerde bulunan, 2018'de sıkıntılı koşullar altında görevinden ayrılan ve geçen yılki seçimlerden sonra tekrar göreve getirilen eski Merrill Lynch bankacısı Şimşek'in güven verici varlığı.

* Şimşek, tahvillerini satın almak için yabancı yatırımcılara ihtiyaç duyan Türkiye için piyasaların önemli olduğunu biliyor.

* Ekonomi politikasında sürekliliğe ve özellikle enflasyonda istikrara duyulan ihtiyacın farkında.

* Fon yöneticileri Şimşek'e bu işi yönetme ve en önemlisi Erdoğan'ı yanında tutma konusunda güveniyor ve yeniden atanmasından bu yana yıllar sonra ilk kez Türk varlıklarına geri dönmeye istekli olduklarını kanıtladılar.

* Şimşek'in Merkez Bankası için seçtiği Karahan, Wall Street analistleri ve yatırımcıları için yeterli bir isim.

Ramazan kolisinde yıllık enflasyon yüzde 300'ü aştı

 

Merkez Bankası rezervlerinde gerileme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)