BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız medyası Türkiye'deki Ukraynalıları yazdı----

Fransız medyası Türkiye'deki Ukraynalıları yazdı

Fransız medyası Türkiye'deki Ukraynalıları yazdı
19 Haziran 2022 - 16:42 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından milyonlarca insan ülkesini terk edip başka ülkelere sığınmak zorunda kaldı, bazıları Türkiye'ye sığındı.

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinin ardından evleri, hastaneleri ve işyerleri bombalanan Ukraynalılar ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Ülkesini terk eden 7 milyondan fazla savaş mağduru Ukraynalının çoğunluğuna komşu ülkeler ev sahipliği yapıyor.

Fransa merkezli yayın kuruluşu France 24 Türkiye’de bulunan Ukraynalı vatandaşları üzerine bir haber yayınladı. Gazete, yaklaşık 50 bin Ukraynalının Türkiye’ye sığındığını açıklarken, Türkiye’nin 1000’den fazla yetim çocuğa da ev sahipliği yaptığını duyurdu. Gazete, Ukraynalıların en çok tercih ettiği illerden Antalya’ya gitti.

Gazete, Antalya’da yaşayan Ukraynalı milyarder ve hayırsever Ruslan Shozdak’ın, Türkiye’deki Ukraynalılara da destek sağladığını duyurdu. France 24′ konuşan Shozdak, “Antalya’daki Ukrayna Konsolosluğu ile koordineli çalışmalarımız sayesinde bu projeyi hayata geçirmeyi başardık” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da gazeteye yaptığı açıklamada hükümetin konuyla yakından ilgilendiğini ve her detayıyla bağlantılı olduklarını duyurdu.

10 Mart’ta açıklanana rakamlara göre, Türkiye’de bulunan Ukraynalı sayısı yaklaşık 31 bindi. Üç ay içerisinde sayının artış göstermesi dikkat çekti.

AB'den Kuzey Kıbrıs'a 'mülteci' çağrısı

 

Biden, ABD'ye mülteci akınından Putin'i sorumlu tuttu

 

En fazla Ukraynalı mülteciyi Romanya ağırlıyor

 

Ukraynalı mültecilerin yükü paylaştırılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)