BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız hükümetinden enflasyon tahmini----

Fransız hükümetinden enflasyon tahmini

Fransız hükümetinden enflasyon tahmini
01 Mayıs 2023 - 03:43 www.finansgundem.com

Fransız hükümeti Nisan ayında yüzde 6.9 olarak gerçekleşen enflasyon, Eylül'den itibaren azalış trendine gireceğini açıkladı.

Fransız hükümeti tüketicilerin en büyük endişesini oluşturan gıda enflasyonunun Eylül ayında yavaşlamasını beklediklerini açıkladı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Fransa'da Ticaret ve Turizmden sorumlu bakan Olivia Gregoire bir radyo programında yaptığı açıklamada "İnsanlar Eylül ayında tatillerinden döndüklerinde, raflarda gördüğünüz fiyatlarda ve gıda fiyat enflasyonu açısından gözle görülür bir düşüş yaşayacağız." dedi.

Bakanın sözleri, Fansa Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası üyesi Francois Villeroy de Galhau'nun tespitlerini anımsattı. Galhau bu ay başında gıda fiyatları enflasyonunun yılın ikinci yarısında hafiflemeye başlayacağına dair beklentisini fade etmişti.

28 Nisan'da yayınlanan yeni verilere göre Fransız ekonomisi hükümetin emeklilik reformuna karşı protestolara rağmen yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2 oranında büyüdü, ancak enflasyon yükselmeye devam etti.

Fransa'da mart ayında yüzde 5,7 olarak gerçekleşen enflasyon nisan ayında yüzde 5,9'a yükseldi. Avrupa Birliği ile uyumlu hale getirilmiş tüketici fiyat endeksi ile ölçülen enflasyon ise nisan ayında yüzde 6.9 olarak gerçekleşti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch son değerlendirmesinde ülkenin kredi notunu bir kademe düşürmüş ve düşüşün devam edebileceği uyarısında bulunmuştu. (Euronews)

Fitch Fransa'nın kredi notunu bir kez daha düşürdü

 

Fransa'da tekerlekli sandalyeler ücretsiz olacak

 

Fransa'da kaos sürüyor... Reform karşıtları garları bastı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)