BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız Bakan, öğretmenin ölümünden siyasi çıkar sağlamakla suçlanıyor----

Fransız Bakan, öğretmenin ölümünden siyasi çıkar sağlamakla suçlanıyor

Fransız Bakan, öğretmenin ölümünden siyasi çıkar sağlamakla suçlanıyor
07 Temmuz 2023 - 22:48 www.finansgundem.com

Fransa'da Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ile Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, öğretmenin ölümünden siyasi çıkar sağlamakla suçlanıyor

Fransa'da 3 yıl önce öldürülen öğretmen Samuel Paty'nin ailesinin avukatı Virgine Le Roy, Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ile Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa'yı Paty'nin ölümü üzerinden siyasi çıkar sağlamakla suçladı.

Avukat Le Roy, konuk olduğu kamu yayıncısı Franceinfo'da, Paty'nin 2020'de öldürülmesi üzerine ayrılıkçılıkla mücadele için kurulan Marianne Fonu hakkında Senato Komisyonundan çıkan sonuçları değerlendirdi.

Le Roy, Bakan Schiappa'nın Senato Komisyonunun önünde savunduğunun aksine, bu fondan yararlanacak dernekleri belirleme işine müdahale ettiğini dile getirdi.

"Komisyon önünde yalan söylemek, hele de bir Bakan ise bu kabul edilemez" diyen Le Roy, Schiappa'nın sorumluluklarının aksine siyasi bir mesaj için, Samuel Paty'inin öldürülmesi olayından faydalandığını ifade etti.

Le Roy, Marianne Fonu'ndan yararlanan derneklerin ise bunu amacına uygun kullanmadığını söyledi.

SENATO KOMİSYONUNDAN ÇIKAN SONUÇLAR

Senato Komisyonu, Marianne Fonu hakkında yaptığı soruşturmayla ilgili raporunu dün yayımladı. Raporda, senatörler, Schiappa'nın savunduğu bu fon projesinin siyasete alet edilerek yönetildiğinin altını çizdi.

Fondan yararlanan projeleri seçen jürinin ehil olmadığına dikkatin çekildiği raporda, Schiappa'nın kabinesinin fondan yararlanacak derneklerin seçiminde aktif rol aldığı vurgulandı.

Marianne Fonu'nun yasa dışı şekilde kullanıldığı iddiaları üzerine biri Senato Komisyonu tarafından olmak üzere 2 farklı soruşturma başlatılmıştı.

Fransa'da zanlıların telefonlarından gizlice görüntü kaydı alınabilecek

 

Fransa'ya AİHM'den ceza!

 

Fransa'da protestoların bilançosu açıklandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)