BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız Bakan: Fransa'nın kapıları Çin'e açık----

Fransız Bakan: Fransa'nın kapıları Çin'e açık

Fransız Bakan: Fransa'nın kapıları Çin'e açık
31 Temmuz 2023 - 01:15 www.finansgundem.com

Pekin'de düzenlenen Çin-Fransa Yüksek Seviyeli Ekonomi ve Finans Diyaloğu gerçekleşti. Burada konuşan Fransız Bakan Le Maire, Fransa'nın Çin'e daha fazla ihracat yapması gerektiğini savundu

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ülkelerin Çin ile "bağları koparma" söyleminin bir "illüzyon" olduğunu ve "risksizleştirme" kavramının, Çin'in "bir tehdit teşkil ettiği" anlamına gelmediğini söyledi.

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) yayın organı Global Times'ın haberine göre, dün Pekin'de 9'uncu Çin-Fransa Yüksek Seviyeli Ekonomi ve Finans Diyaloğu'na katılan Le Maire, bugün yapılan basın açıklamasında Çin-Fransa ikili ilişkileri hakkında görüşlerini paylaştı.

''FRANSA, ÇİN'E DAHA FAZLA İHRACAT YAPMALI''

Le Maire, Fransa'nın Çin pazarına kolay ulaşmak istediğini ve dengeli bir ekonomik ilişki için Fransa'nın, Çin'e daha fazla ihracat yapması gerektiğini ifade etti.

Fransa'nın "doğru yolda" olduğunu söyleyen Le Maire, ülkelerin dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin ile "bağları koparma" söylemlerinin bir "illüzyon" olduğunu kaydetti.

Le Maire, son zamanlarda sıkça kullanılan "risksizleştirme" kavramının, Çin'in "bir tehdit teşkil ettiği" anlamına gelmediğini vurguladı.

ENERJİDE FRANSA-ÇİN İŞBİRLİĞİ 

Fransız Bakan, özellikle elektrikli taşıtlar, bataryalar ve enerji dönüşümü alanlarında Fransa'nın kapılarının Çinli yatırımcılara açık olduğunu söyledi.

Dün sonlanan Çin-Fransa Ekonomi ve Finans Diyaloğu sonucunda iki ülke, iklim değişikliği, havacılık, tarım ve kozmetik gibi pek çok konuda işbirliği yapmak için fikir birliğine varmıştı.

Fransa, Nijer’e yaptığı mali yardımlarını kesti

 

Fransa ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü

 

Avrupa borsaları Fransa hariç hariç yükselişle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)