BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan fasıl kıyağı----

Fransa'dan fasıl kıyağı

Fransa'dan fasıl kıyağı
13 Şubat 2013 - 09:00 www.finansgundem.com

Fransa, Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik müzakerelerinde yeni bir fasıl açmaya hazır olduğunu açıkladı

Fransa, Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik müzakerelerinde kapalı olan fasıllardan
birini açmaya hazır olduğunu açıkladı. Bu gelişme geçen yıl cumhurbaşkanlığa François Hollande'ın gelmesinde bu yana iki ülke arasındaki ilişkilerde belirgin bir iyileşmeye işaret ediyor.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, dün Paris'te yapılan Libya konulu bir toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ikili görüşmesinden sonra, Fransa'nın bölgesel politikalar faslının müzakerelerine başlanmasına hazır olduğunu söyledi."(Davutoğlu'na) 22. başlık üzerinde müzakerelere başlamaya hazır olduğumuzu teyit ettim."
Bir Fransız diplomatik kaynağı, bunun "siyasi bir işaret, bir ilk adam" olduğunu söyledi. AB Bakanı Egemen Bağış,  AB dönem başkanı olan İrlanda'ya  18 Aralık'ta yaptığı ziyarette, Fransa'nın en az iki başlıkta müzakerelere koyduğu engeli kaldıracağını umduğunu söylemişti.
Ankara, bu gelişmenin Hollande'ın bu yıl içinde Türkiye'ye yapması beklenen resmi ziyaret öncesinde gerçekleşmesini bekliyordu. Davutoğlu da dün Ankara'ya dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Fransa daha önce benimsediği tutumunu değiştirme kararı aldığını bize resmen bildirdi" dedi."Bugün, başlangıç itibariyle bir fasıl, ama bundan sonra da Türkiye-AB ilişkilerinin önündeki engellerin kaldırılması için bir siyasi iradeye sahip olduklarını ve birlikte çalışmaya hazır olduklarını bize ifade ettiler." Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philippe Lalliot da, "Bu gelişmenin AB'nin Türkiye ile ilişkilerine ivme kazandırmasını umuyoruz. Fransa şimdi Türkiye'den bu yeni sürece somut katkı yapmasını beklemektedir" dedi. Türkiye 2005 yılında tam üyelik müzakerelerine başlamış olmasına rağmen, 35 müzakere başlığı ya da faslından sadece birini tamamlayabildi. Beş başlıkta müzakereleri Fransa engelliyordu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)