BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan bir ilk: Kürtaj hakkı anayasal güvence altına alındı----

Fransa'dan bir ilk: Kürtaj hakkı anayasal güvence altına alındı

Fransa'dan bir ilk: Kürtaj hakkı anayasal güvence altına alındı
05 Mart 2024 - 02:42 www.finansgundem.com

Fransa, Fransa, eski Yugoslavya'nın 1974 anayasasında yer almasından bu yana kürtaj hakkının anayasal olarak güvence altına alındığı ilk ülke oldu.

Eski Yugoslavya'dan bu yana kürtaj hakkının anayasal olarak güvence altına alındığı Fransa'da, Kongre üyeleri ezici çoğunlukla bir kadının kürtaj hakkını ülkenin anayasasına dahil eden yasa tasarısını onayladı. Versailles Sarayı'nda yapılan ortak oturumda tasarı büyük bir destekle kabul edildi. Fransa, bu adımıyla kürtaj hakkını anayasal düzeyde güvence altına alan ilk ülke oldu.

Fransa'da 1975'ten bu yana yasal olan kürtaj, siyasi temsilcilerin geniş destek gösterdiği bir konu. Başbakan Gabriel Attal, tarihi oylama öncesinde Fransa'nın kadın hakları konusunda liderlik yapması ve dünya ülkelerine örnek olması çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da tasarının Fransa için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Ancak, tasarıya karşı çıkanlar da oldu. Aşırı sağcı Marine Le Pen, Macron'u siyasi puan toplamakla suçladı.

Katolik Aileler Birliği Başkanı Pascale Moriniere ise kararı bir yenilgi olarak nitelendirdi ve kürtaj hakkının anayasaya eklenmesine gerek olmadığını savundu. Fransa'da kürtaj hakkı, hamileliğin 14. haftasına kadar yasal olarak yapılabilen bir işlem ve halk arasında geniş bir destek görüyor. (Euronews)

İsrailli Bakan: Gazze'ye saldırılar hız kesmeden devam etmeli

 

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinde çalışan bir diplomat ölü bulundu

 

İbrahim Kalın temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)