BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da tartışmalı 'Sağlık kartı' uygulaması yasalaştı!----

Fransa'da tartışmalı 'Sağlık kartı' uygulaması yasalaştı!

Fransa'da tartışmalı 'Sağlık kartı' uygulaması yasalaştı!
26 Temmuz 2021 - 10:25 www.finansgundem.com

Fransa'da tartışmalı yasa tasarısını Parlamento onayladı. Yasaya göre, toplu ulaşım, kapalı mekanlar ve etkinliklere giriş için Kovid-19 sağlık kartı şartı aranacak. Hastane ve bakımevi çalışanlarıyla itfaiyecilere aşı zorunlu olacak.

Fransa'da tartışmalı korona virüsle mücadele yasa tasarısı, Parlamentoda onaylandı. Yasaya göre hastane ve bakımevi çalışanları ile itfaiyecilere koronavirüs aşısı zorunlu hale getirildi. Restoran, kafe, toplu taşıma ve konser gibi etkinliklere girişte sağlık kartı uygulaması da hayata geçti. Sağlık kartında, aşı bilgisi, son 48 saate ait negatif test sonucu ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileşmiş olma bilgileri yer alacak.

Sağlık kartı, kapalı mekanların açık kısımlarında da gerekli olacak ve 18 yaşından küçükler sağlık kartı uygulamasından muaf tutulmayacak. Hastalığa yakalananlar, zorunlu olarak karantinada kalacak. İşyerleri, aşı olmayan çalışanlarına maaş ödemesi yapmayabilecek.

Yasa işyeri sahiplerine de ağır yaptırımlar getiriyor. 30 gün içerisinde 3 defa sağlık kartı kontrolü yapmayan işletmeler 1 yıla kadar hapis ve 9 bin euro para cezası alabilecek.

Tartışmalı yasa tasarısı, "Sağlık diktatörlüğü" olarak nitelendirilmiş, Fransa genelinde düzenlenen gösterilerde protesto edilmişti.

Fransa'da son 24 saatte 16 bin 167 Kovid-19 vakası

 

Fransa'da binlerce aşı karşıtı protesto için meydanları doldurdu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Victorhugo26 Temmuz 2021 12:54

    Rezalet aşının sorgulamasının yapılmasına müsade dahi edilemeyen kapital düzenin sahtekarca almış olduğu karar pretostocuların aşı karşıtlarının haklı olduğun net kanıtı