BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da "şarap" krizi----

Fransa'da "şarap" krizi

Fransa'da şarap krizi
26 Ağustos 2023 - 18:18 www.finansgundem.com

Fransa, ellerinde fazla şarap kalan ve tüketimde düşüşle karşı karşıya kalan şarap üreticilerinin gelir kaybının önüne geçebilmek için 200 milyon euroluk bütçe ayırdı

Fransa’da şarap endüstrisi, daha fazla insanın butik üretim biraya yönelmesi nedeniyle şaraba olan talebin azalması ve artan enflasyon birlikte zor günler geçiriyor.

Fransız hükümetinin ayırdığı 200 milyon euronun büyük bir kısmı fazla stokları satın almak için kullanılacak ve ürünler alkol, el dezenfektanı, temizlik ürünleri ve parfüm gibi ürünlerde kullanılmak üzere satılacak.

BAŞKA ÜRÜNLERE GEÇİŞ DESTEKLENECEK

Aşırı üretimi azaltmak amacıyla, şarap üreticilerinin zeytin gibi diğer ürünlere geçiş yapmalarına olanak sağlamak için de parasal destek de verilecek.

Tarım Bakanı Marc Fesneau, fiyatların aşırı düşerek şarap üreticilerinin gelir akışlarının bozulmasını engellemek amacıyla endüstriye destek verdiklerini söyledi.

Fesneau, “Şarap endüstrisi geleceğe bakmalı, tüketici değişikliklerini düşünmeli ve adapte olmalı” dedi.

Avrupa Komisyonu verilerine göre haziran ayı itibariyle son bir yılda, şarap tüketimi İtalya’da yüzde 7, İspanya’da yüzde 10, Fransa’da yüzde 15, Almanya’da yüzde 22 ve Portekiz’de yüzde 34 azaldı. gösterirken, Öte yandan Avrupa’da genelinde şarap üretimi son bir yılda yüzde 4 arttı.

Nijer'in hedefinde Fransa var

 

Fransa'da yaz tatili sonrası Eris'in arttığı düşünülüyor

 

Afrika ülkesinden Fransa'ya darbe: Vergi muafiyetini sonlandırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)