BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da aşı karşıtları yeniden sokağa indi----

Fransa'da aşı karşıtları yeniden sokağa indi

Fransa'da aşı karşıtları yeniden sokağa indi
07 Ağustos 2021 - 17:13 www.finansgundem.com

Fransa’da hükümetin Kovid-19 ile mücadele politikasını protesto eden yüz binlerce kişi son bir ay içinde art arda 4. kez gösteri düzenlemek için bugün ülke genelinde sokaklara indi

Başta başkent Paris olmak üzere yaklaşık 150 yerleşim biriminde düzenlenen gösterilerde, Kovid-19 aşısının bazı mesleklere zorunlu hale getirilmesi ve Kovid-19 sağlık ruhsatı uygulaması protesto edildi. Gösterilere ülke genelinde 200 binden fazla kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bazı meslek gruplarına yönelik Kovid-19 zorunlu aşı politikasını ve sağlık ruhsatı uygulamasını yürürlüğe koyan Kovid-19 ile mücadele yasası nedeniyle eleştiriliyor.

Tartışmalı yasa neyi içeriyor ?
Parlamentodan 26 Temmuz'da geçen yasa, hastane ve bakımevi çalışanlarına, itfaiyecilere Kovid-19 aşısı zorunluluğu getiriyor. Yasa, belli etkinlik ve mekanlara girişte, Kovid-19 aşısı olduğunu belgelemeyi, son 48 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucunu göstermeyi ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiğini kanıtlamayı gerektiren Kovid-19 ruhsat uygulamasını konser gibi geniş katılımlı etkinliklerin yanı sıra kafe, restoran, toplu taşıma ve 50 kişiden fazla kapasiteli kapalı mekanlar ile eğlence parklarında da zorunlu hale getiriyor.

Macron'a tepkiler büyüyor
Tartışmalı yasa tasarısı, "sağlık diktatörlüğü" olarak nitelendiriliyor. Geçen haftaki gösteriye Fransa genelinde resmi verilere göre 200 binden fazla kişi katıldı.

Anayasa Mahkemesi, Perşembe günü yasaya yapılan itiraz reddetmişti. Fransa’da 15 Eylül’den itibaren bütün sağlık çalışanlara aşı zorunluluğu getirilecek.

Fransa’da yetişkinlerin yüzde 79’u en az bir doz, yüzde 68’si iki doz aşı oldu. Macron’un, 12 Haziran’da sağlık ruhsatı getirmesinden bu yana 7 milyon kişi aşı oldu. Fransa’da Kovid-19 şu ana kadar yaklaşık 112 bin can aldı.

Aşı karşıtı doktorlar için disiplin süreci başlatıldı

Bilim Kurulu üyesinden uyarı: Tek doz aşı eşittir hiç aşı

Aşılamada hedef yaş 12

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)