BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFransa yatırımcıları kollayacak----

Fransa yatırımcıları kollayacak

Fransa yatırımcıları kollayacak
17 Şubat 2013 - 21:59 www.finansgundem.com

Fransa Maliye Bakanı: Yatırımcı güvenini korumaya devam edeceğiz

Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici, Fransa'nın, ekonomi güçsüz bir büyüme gösterse ve bu durumun hükümetin ekonomik beklentilerini yeniden gözden geçirmeye zorlasa da yatırımcı
güvenini korumaya kararlı olduğunu söyledi.
Fransız ekonomisi geçtiğimiz yılın son çeyreğinde bir daralma yaşadı. Euro bölgesinin diğer ülkelerinde de görülen bu daralma 2009'da başlayan küresel yavşalamadan bu yana görülen en şiddetli yavaşlama oldu. Bu ekonomik daralmaya bağlı olarak Fransa gibi bazı ülkeler maliyelerini düzeltmeye yönelik çabaları konusunda zor durumda kaldılar.
Moscovicci konuya ilişkin olarak G-20 zirvesinde yaptığı açıklamada "Dördüncü çeyrek büyüme oranı hem Fransa'da hem de euro bölgesinin diğer ülkelerinde düşük seviyelerde oldu. bu durum 2013 için büyüme ve vergi geliri beklentilerimiz üzerinde olumsuz etkiler yapabilir.
Piyasalar Fransa'nın güçlü bir ekonomi olduğunu biliyor ve toparlanmanın temini için ciddi tercihler yaptığımızın farkındalar ve biz bu tercihlerimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)