BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFoxconn işçileri grev yaptı----

Foxconn işçileri grev yaptı

Foxconn işçileri grev yaptı
06 Ekim 2012 - 19:06 www.finansgundem.com

Apple’ın aşırı talepleri, işçileri isyan ettiriyor

FINANSGUNDEM.COM
Apple için iPhone 5’leri üreten Çinli Foxconn işçilerinin Cuma günü greve çıktığı bildirildi. China Labor Watch (CLW) adlı sivil toplum örgütüne göre grev, kalite kontrolü ile ilgili olarak yönetimle patlak veren sorunların ardından başladı.
Foxconn’un Zhengzhou fabrikasında çalışan işçilerin, resmi tatil haftasında çalışmaya zorlandığı ve yeterli eğitim verilmeden aşırı katı kalite kontrol talepleriyle karşılaştıkları belirtildi. CLW’nin açıklamasına göre, bu gelişmelerin ardından 3-4 bin işçi greve çıktı. Greve katılanların çoğunun kalite kontrol hattında çalışanlar olduğu belirtiliyor.
Geçtiğimiz ay da, başka bir Foxconn fabrikasında 2 bin işçinin karıştığı bir kavga çıkmış, çok sayıda işçi yaralanmıştı.
Foxconn patronları, çalışma saatlerini Temmuz 2013’e kadar yasal sınırlara çekmeye söz vermiş, 18 ülkedeki 1.2 milyon çalışanının fazla mesailerini de tazmin edeceklerini açıklamışlardı.
Bloomberg’e konuşan Macquarie Securities analisti Daniel Chang, Çin’de ücretlerin giderek arttığı bir dönemde, Foxconn gibi imalat devlerinin büyük sorunlarla karşılaşmakta olduğunu söyledi.
Merkezi California’da bulunan Apple, geçen ay piyasaya sunduğu iPhone 5’e gelen büyük talebi karşılamaya çalışıyor. Ürün, sadece ilk hafta sonunda 5 milyon adet satıldı. Apple hisseleri, bu yıl yüzde 61 değer kazandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)