BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkForbes: Rusya'da en çok zarar eden şirket VTB Bank oldu----

Forbes: Rusya'da en çok zarar eden şirket VTB Bank oldu

Forbes: Rusya'da en çok zarar eden şirket VTB Bank oldu
23 Kasım 2023 - 08:40 www.finansgundem.com

VTB Bank, Forbes’in Rusya’da zarar eden şirketler sıralamasında ilk sırada yer aldı. Bankanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pyanov, zararın dört ana nedenini açıkladı.

Rus VTB Bank, ABD merkezli bir iş dünyası ve ekonomi dergisi olan Forbes'in geçen yılın sonuçlarına göre derlediği listede, Rusya'da en fazla zarar eden şirketler sıralamasında zirvede yer aldı.Ekonomi dergisinde yer alan açıklamada “Mali sonuçları tam tersi olan, yani en çok zarar eden şirketlere bakmaya karar verdik ve ilk on şirketin listesini yaptık” ifadesi kullanıldı.

Gazetemru'da yer alan habere göre VTB, araştırma sonuçlarına göre  612,6 milyar ruble ile en büyük zarara uğrayan şirket oldu. Forbes, bankanın dış politika risklerinden diğerlerinden daha fazla zarar gördüğünü, çünkü uluslararası yaptırım risklerine karşı daha savunmasız olduğunu belirtiyor.

Bankanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dmitry Pyanov’un açıklamalarına göre, zararın dört ana faktörü var: açık döviz pozisyonu, iştiraklerin elden çıkarılmasından kaynaklanan zarar, acil kredi karşılıklarının oluşturulması ve Şubat 2022’de kilit faiz oranı yükseltildiğinde faiz oranı riskinin gerçekleşmesinden kaynaklanan zarar.

Ayrıca en fazla zarar eden ilk on şirket arasında Alfa Bank, Gazstroyprom, Ozon, Devlet Taşımacılık Leasing Şirketi, Svyaznoy, Rus Kömür, VK, Moskova Metrosu ve Rus Postası yer aldı.

Bununla birlikte dergi, VTB’nin bu yıl kara geçtiğini ve Alfa Bank’ın da kara geçtiğini belirtiyor.

Derecelendirme, şirketlerin mali ve muhasebe tablolarının yanı sıra SPARK sisteminde sağlanan vergi ve Rusya Federal İstatistik Servisi (Rosstat) verilerine dayanıyor.

VTB Bank CEO'su Kostin'den kredi faizi açıklaması

 

VTB'nin başkanı özelleştirmede ısrarcı

 

Rus VTB bankasının net karı rekor seviyede

 

Rus VTB üç bölgede tahıl piyasasına girmeyi planlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)