BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFonlar "korku endeksi"ni görülmemiş bir hızda satıyor----

Fonlar "korku endeksi"ni görülmemiş bir hızda satıyor

Fonlar korku endeksini görülmemiş bir hızda satıyor
27 Nisan 2019 - 21:25 www.finansgundem.com

Hedge fonları VIX Endeksi'nde daha önce görülmemiş bir hızda kısa pozisyon alıyor

Hedge fonları, korku endeksi de denilen CBOE Volatilite Endeksi'nde (VIX) daha önce görülmemiş bir hızda kısa pozisyon alıyor.

Hisse senetlerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine tırmanmasıyla birlikte volatilite azalıyor. Hedge fonlarının beklentisi piyasada sakin duruşun süreceği yönünde. Öyle ki VIX Endeksi 12 yıldır görülmemiş seviyelere geriledi.

Çoğunlukla hedge fonları olmak üzere büyük spekülatörler 23 Nisan itibariyle VIX vadelilerinde 178 bin kontratlık net kısa pozisyon aldı. Bu rakam, Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) verilerinin uzandığı 2004 yılından beri görülen en yüksek pozisyon.

Endeksin bu hafta yükselmesine rağmen hala 20 yıldan uzun bir sürenin ortalamasının hala yüzde 30 altında. Bu hafta endeksle birlikte hisse senetleri de yükseldi, S&P 500 Endeksi yeni rekoruna tırmandı.

VIX Endeksi'nde aşağı yönlü güçlü beklenti yatırımcıların piyasaya yönelik güvenini veya kimilerine göre rehavetin sinyalini veriyor. (Bloomberg HT)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)