BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFlaş!... Polis Gezi Parkı’na girdi----

Flaş!... Polis Gezi Parkı’na girdi

Flaş!... Polis Gezi Parkı’na girdi
15 Haziran 2013 - 21:48 www.finansgundem.com

Biber gazlı ve tazyikli suyla gece baskını başladı.. Sürekli ‘Boşaltın anonsları’ yapılıyor... Çadırlar sökülüyor

Polis, Taksim Meydanı'nda toplanan eylemcilere ve Gezi Parkı'ndaki gruplara saat 20.15'ten itibaren uyarı anonslarında bulundu. Megafonlarla, "Bu yaptığımız son uyarılardır. Gezi Parkı'nı terk edin", "Dağılmanız için yeterli süre verilmiştir. Aranızdaki provokatörlere inanmayın", "Kamuya açık alanı işgal edemezsiniz. Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar oradan uzaklaşın" şeklinde anonslar yapıldı. Ancak kalabalık dağılmadı. 

Bunun üzerine polis saat 20.50 sıralarında müdahaleye başladı. İlk olarak TOMA'lar ile su sıkılarak meydandakileri uzaklaştırıldı. Ardından biber gazı da kullanılarak Gezi Parkı'na girildi. Polis, tazyikli su ve gaz bombaları ile Gezi Parkı'na müdahalede bulunurken sık sık, "Tarlabaşı'na doğru meydanı boşaltalım" anonsları yapıldı. Bazı eylemcilerin ise polise taşla karşılık verdiği görüldü. 
Polis 'Gezi Parkı'na girdi
Baskın sonucu Gezi Parkı'ndan çıkan eylemciler Divan Otel'inin bulunduğu yöne doğru kaçıştı. Polisin müdahalesi burada da sürdü. Divan Oteli'nin kapısında duran eylemcilere tazyik su sıkıldı. Polis, tazyikli su ve biber gazlı müdahale ile eylemcileri Harbiye tarafına doğru izliyor. Müdahalede Gezi Parkı'nda yaralananlar olduğu bildirildi.
Gezi Parkı'na müdahale 
29 YARALI VAR

İstanbul Valiliği'nden yaralı açıklaması

 

 

 

 

İstanbul Valiliği'nden Gezi Parkı müdahalesinin ardından "yaralı" açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada "Bu akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı'nda yapılan müdahale sonucu hastanelere 29 vatandaşımız intikal etmiş olup ağır bir vaka yoktur. Ayakta tedavi gören vatandaşlarımıza gerekli sağlık müdahaleleri yapılmaktadır." denildi.
ÇADIRLAR GİTTİ, PARK TEMİZLENDİ

 
 


 

 

 

 

 

 

 

Polisin Gezi Parkı müdahalesinin ardından temizlik işçileri parkta temizlik yaptı. Gezi Parkı'nı temizlikçi ordusunun temizlediği ve kamyonlarla çöp çıkardığı. Yabancı basının temizlik işlemine büyük ilgi gösterdiği gözlendi.Eylemcilerin çevik kuvvet polis ekiplerine taş atması üzerine polis ekipleri Gezi Parkı'ndaki eylemcilere müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından polis Gezi Parkı etrafında güvenliği sağladı. Polisin güvenliği sağlamasının ardından temizlik işçileri parkta temizlik çalışmalarına başladı.Gezi Parkı'nı çok sayıda temizlikçi işçinin temizlediği ve kamyonlarla çöp çıkardığı görüldü. Yabancı basının temizlik işlemine büyük ilgi gösterdiği gözlendi. 
DİLEK AĞACI DA YANDIDilek agacı yandı
Gezi Parkı'nda 19 gündür devam eden eylemin sembollerinden dilek ağacı da polis müdahalesinden etkilendi. Gaz bombası ve tazyikli suyla gerçekleştirilen müdahale esnasında dilek ağacı da yandı. Eyleme katılanlar 19 gündür talep ve isteklerini içeren küçük notları dilek ağacına asıyordu.
DİVAN OTELE SIĞINDILAR
Biber gazından etkilenen eylemciler Divan Otel'in bulunduğu yöne doğru kaçtı. Polisin müdahalesi burada devam etti Protestocular eylemin ilk günlerinde olduğu gibi çevredeki iş yeri ve otellere sığındı. Ancak polis bu sefer oralara da müdahale etti. Emniyet güçleri Divan Otel'in içine biber gazı sıktı. Otelin özellikle giriş katının tamamı gaz ile doldu. Eylemciler hem zemin katta hem de alt katta bulunan konferans salonlarına sığındılar. Yoğun gazdan dolayı başta kadın ve çocuklar olmak üzere birçok kişi baygınlık geçirdi. Olaylar devam ederken bir grup otelin önünde Türk Bayrağı açıp İstiklal Marşı'nı okudu.
Divan Otelin'de Polis müdahalesi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)