BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFKB ile Galatasaray Üniversitesi'nden işbirliği----

FKB ile Galatasaray Üniversitesi'nden işbirliği

FKB ile Galatasaray Üniversitesi'nden işbirliği
20 Nisan 2016 - 07:54 www.finansgundem.com

‘Bankacılık Dışı Finansal Kuruluşlar Hukuk Sempozyumu’, FKB ile Galatasaray Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşti.

Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinden oluşan bankacılık dışı finans sektörünü tek çatı altında toplayan Finansal Kurumlar Birliği (FKB), Galatasaray Üniversitesi ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde, 'Bankacılık Dışı Finansal Kuruluşlar Hukuk Sempozyumu'nu gerçekleştirdi. Galatasaray Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ve iki oturumdan oluşan sempozyumda 'Finansal Kiralama Sözleşmesini Tanımı ve Unsurları', 'Finansal Kiralamada Ayıplı Teslimler', 'Mesafeli Sözleşmelerin Kurulması', 'Faturanın Hukuki Niteliği' ve 'İflasın Ertelenmesi' başlıklı tebliğler sunuldu.

İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK
Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erden Kuntalp, Türkiye'nin 1980'li yıllarda finansal kiralama ile sonrasında ise faktoring ile tanıştığını söyledi. Aradan geçen 30 yılı aşkın sürede hem finansal kiralama hem de faktoringin Türkiye'de benimsendiğini, geliştiğini ve bugünkü aktif büyüklüklerine ulaştıklarını kaydeden Kuntalp, "2004 yılında FİDER ile başlattığımız süreci Finansal Kurumlar Birliği ile başarılı bir şekilde sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de Galatasaray Üniversitesi ile Finansal Kurumlar Birliği arasındaki işbirliği devam edecek" dedi.

SEMPOZYUMA YOĞUN İLGİ
'Bankacılık Dışı Finansal Kuruluşlar Hukuk Sempozyumu'nun Prof. Dr. Atilla Altop başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumunda, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. H. Murat Develioğlu 'Finansal Kiralama Sözleşmesini Tanımı ve Unsurları', Doç. Dr.Mehmet Erden ise 'Finansal Kiralamada Ayıplı Teslimler' başlıklı tebliğler sunuldu. Sempozyumun ikinci oturumunda ise Yard. Doç. Dr. Mehtap İpek 'Mesafeli Sözleşmelerin Kurulması', Yard. Doç. Dr. Tuba Karaman 'Faturanın Hukuki Niteliği' konulu tebliğleri sundular.

SEKTÖRE KATKI SAĞLAYACAK FİNANSAL
Kurumlar Birliği (FKB) Başkanı Osman Zeki Özger, birlik olarak akademiye ve akademinin her üç sektöre yapabileceği katkıya çok büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Özger, "Birlik olarak üniversitelerimiz ile dirsek temasımızı güçlendirerek, sektörel pratik ile bilimsel yaklaşımı buluşturmanın, geleceğe dair kıymetli bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Galatasaray Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği çerçevesinde her üç sektörümüze de değer katacak bir sempozyuma imza attık. Bankacılık dışı finans sektörünün en güçlü temsilcisi olarak, ülke ekonomisine kattığımız değeri en üst düzeye taşımak için elimizden gelen çaba ve gayreti gösteriyoruz" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)