BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch'ten merkez bankalarına uyarı----

Fitch'ten merkez bankalarına uyarı

Fitch'ten merkez bankalarına uyarı
20 Aralık 2013 - 06:40 www.finansgundem.com

Fitch, gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının ekonomiye para pompaladığını, ancak Fed'in son politikasının bu duruma sekte vuracağını açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın hâlen ekonomilere para pompalamaya devam ettiğini söyledi.
Kredi kuruluşundan yapılan açıklamada, "Merkez bankalarının bilançolarında genişleme devam ediyor ve öngörülebilen gelecekte de genişleme sürecek" ifadeleri kullanıldı.

Japonya'da politika önceliği deflasyondan çıkışın sağlanmasıyken, bu durumun Euro Bölgesi'nin de kaçınması açısından artan bir öneme sahip olabileceğini belirten Fitch,  gelişmekte olan piyasalarda 2013 yılından itibaren Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımının azaltılabileceğini açıklaması sonrasındaki riskin hafiflediğini söyledi.
Reyting kuruluşunun açıklamasında, gelişmekte olan ekonomilere ilişkin olarak "Gelişmekte olan ekonomilerin kur oranı, örneğin, ABD doları karşısında, genel olarak 2013'ün önceki dönemlerine kıyasla daha zayıf. Gelişmekte olan piyasalar hacimli sermaye akışlarına ihtiyaç duyuyor" denildi.

Fitch ayrıca, gelişmekte olan piyasaların, daha yüksek mali ve dış dengesizlikler nedeniyle rahatsızlık verici vakalarla, varlık piyasasında artışlarla, tahvil ve para birimi oynaklıkları ile karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)