BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten ABD ekonomisi açıklaması----

Fitch'ten ABD ekonomisi açıklaması

Fitch'ten ABD ekonomisi açıklaması
22 Eylül 2020 - 14:40 www.finansgundem.com

Fitch Ratings'in ekonomi ekibi, ABD'de aylık bazda GSYH değişiminin, korona virüs salgınının kontrol altına alınması için uygulanan karantina tedbirlerinin yol açtığı kayıpların büyük bölümünü geri kazandıklarını ifade etti.

Fitch'in ekonomi ekibinin direktörü Maxime Darmet yaptığı değerlendirmede, "Bu ay yayınlanan Global Ekonomik Görünüm raporunda 2020 3'üncü çeyrek için ortaya konan tahminlere yönelik net bir yukarı yönlü risk var. Eylül ayında ekonomik aktivite Ağustos ayına göre yatay kalsa bile ABD'de GSYH 3'üncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,9 büyüyecek ve bizim yüzde 5,7 olan tahminimizi aştı" ifadelerini kullandı.

Fitch'in yaptığı hesaplamalar GSYH'nın Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5, Temmuz'da yüzde 4,2 ve Ağustos'ta yüzde 2 büyüdüğü tahminlerini ortaya koydu. GSYH, Mart ayında yüzde 2,7, Nisan ayında yüzde 9,3 azalmıştı.

Üçüncü çeyrekte yaşanan GSYH büyümesine rağmen ABD ekonomisinde GSYH 2019 4'üncü çeyreğin yüzde 3'ten fazla altında olmaya devam edeceğini hesaplayan Fitch, 4'üncü çeyrekte büyüme hızının keskin şekilde yavaşlamasını bekliyor.

Hazine’nin borç stokunda rekor artış

Bin 200 ton altın rezervi için onay bekleniyor

Ekonomistlerin beklentisi fonlama maliyetinin artırılması

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)