BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch’e ‘acele etti’ tepkisi----

Fitch’e ‘acele etti’ tepkisi

Fitch’e ‘acele etti’ tepkisi
16 Ağustos 2014 - 18:55 www.finansgundem.com

Fitch’in ‘siyasi risk’ vurgulu Türkiye açıklamasına, finas dünyasından tepki geldi

10 Ağustos’taki seçim Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı’nı belirlerken, yeni başbakanın kim olacağı, ekonominin nasıl şekilleneceği gibi belirsizlikleri de beraberinde getirdi. Bu noktaya dikkat çeken ilk açıklama ‘siyasi risk’ vurgusu ile Fitch’den geldi. Dün de Moody’s’den benzer bir değerlendirme gelince, kredi kuruluşları eleştirilerin hedefi oldu. Peki, kredi kuruluşları açıklama yapmakta erken mi davrandı? İşte farklı görüşler...

SİYASİ RİSK VURGUSU
Fatih Özatay (TEPAV Finans Enstitüsü Direktörü):  Türkiye’de şu anda yaşanan belirsizliklere dikkat çeken Fitch ya da diğer kuruluşların seçim sonrası deyip, nezaketen bu soruları sormamaları beklenemez. 
Erhan Aslanoğlu (Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi): Belirsizliğe dikkat çeken Fitch, seçimin hemen ertesi günü erken saatlerde açıklama yapması tartışılabilir. 
Erdal Aral (İş Yatırım Genel Müdürü):  Bana göre Fitch değerlendirmesini açıklamada biraz acele etti. Siyasi risk vurgusu yaptı ama ne olduğunu tanımlamadı.
Cafer Bakırhan (Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi): Siyasi risk kriterinin, ülke notunun belirlenmesinde yüzde 20-25 ağırlığı var. Dolayısıyla seçimlerin öncesinde açıklama gelmesi normal.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)