BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'den umutlu Türkiye açıklaması----

Fitch'den umutlu Türkiye açıklaması

Fitch'den umutlu Türkiye açıklaması
15 Nisan 2013 - 11:19 www.finansgundem.com

Fitch Ratings'in Başanalisti Parker, Türkiye'deki çözüm sürecinin büyümeyi hızlandıracağını kaydetti

Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılabilir' seviyesine çıkaran ilk kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Başanalisti Ed Parker, Türkiye'deki çözüm sürecinin yatırımları artırarak, büyümeyi hızlandıracağını kaydetti.
Fitch tarafından geçen yıl Kasım ayında Türkiye'nin kredi notu 'yatırım yapılabilir' seviyesine çıkarılmasından bu yana sessizliğini koruyan Parker, çözüm sürecinin olası ekonomik yansımalarını değerlendirdi.
Türkiye'de son aylarda yoğunlaşan çözüm süreci çalışmalarının orta vadede ekonomide itici unsur olabileceğini belirten Parker, "Süreç son derece olumlu bir gelişme... Eğer bu sürecin sürdürülebilir olduğu ispatlanırsa, Türkiye'nin politik istikrarının güçlendirir, yatırımların artmasına ve büyümenin hız kazanmasını sağlar. Süreç orta vadede ülke kredibilitesini güçlendirir" öngörüsünde bulundu.
Cari açık
Türkiye'nin bu yılın Şubat ayında cari açığının yaklaşık 5,1 milyar dolar, yıllık bazdaysa 48,6 milyar dolar olarak gerçekleşmesini de değerlendiren Parker, "Kasım ayında Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye getirdiğimizden bu yana, halen kilit odak noktamız Türkiye'nin cari açığı olarak kalmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Fitch'in bu yıl sonunda Türkiye'nin cari açığının GSYH'ye oranla yüzde 6,6 oranında gerçekleşmesini beklediğini belirten Parker, "Cari açığın finansmanının yapısı, daha makro ekonomik riskler odak noktamız" dedi.
Parker, Türkiye'nin cari açık / GSYH oranının 2014 yılında ise yüzde 7'ye yükselmesini beklediğini belirtti.
Türkiye ile ilgili ekonomik gelişmelerin yakından takip edildiğini belirten Parker, "Türkiye'nin bu yıl yüzde 3,8, gelecek yıl ise yüzde 5 büyümesini bekliyoruz" dedi.
Uluslararası üç kredi derecelendirme kuruluşu arasında Türkiye'ye geçen yıl ilk kez yatırım yapılabilir notu veren Fitch, çözüm sürecini de politik risk derecelendirmesi ve kredi notu yansımasına dahil eden ilk kredi derecelendirme kuruluşu oldu.
Geçen ay AA Finans Masası'nın konuğu olan Fitch Ratings Türkiye Direktörü Gülcan Üstay, çözüm sürecinin politik risklerdeki azalmanın ekonomiye olumlu katkıda bulunacağını söylemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)