BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'den Türk şirketleri için açıklama----

Fitch'den Türk şirketleri için açıklama

Fitch'den Türk şirketleri için açıklama
23 Ekim 2015 - 12:24 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk şirketlerinin notları için önemli açıklamada bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, tahvil ihracı Türk şirketlerinin Türk Lirası'nda devam eden değer kaybından kaynaklı olarak ortalama 0,8x kaldıraç artışıyla karşı karşıla kaldıklarını bildirdi. Fitch, kaldıraç oranında bu artışın bazı ihraççıların 2015 sonunda negatif kredi notu tetikleyicilerini aşmalarına neden olabileceğine inandığını vurguladı.
 
Gıda şirketlerinin sınırlı döviz gelirleri nedeniyle 2015'te negatif kaldıraç yol haritalarını test edeceklerini öngören Fitch, kaldıraç oranının ortalama 1,5x artabileceğini vurguladı. Geçmiştebakıldığında gıda şirketlerinin fiyat artışlarını bir gecikme ile müşterilerine yansıtabildikleri belirten Fitch, bununla birlikte Yaşar Holding ve Coca-Cola İçecek'in fiyat artışlarının müşterilerine yansıtma kabiliyetlerinin önceki fiyat artışları ve zorlu ekonomik ortam dikkate alındığında kısa vadede sınırlı olabileceğine işaret etti.
 
Türk Telekom şirketlerini ciddi döviz riskleri olduğunu, nakit akışlarının ise neredeyse tamamen yerel para cinsinden gerçekleştiğini belirten Fitch, TL'de değer kabının bu sektördeki Türk şirketlerinin kaldıraçlarını 2015 yılında ortalama 0,8x artıracağını öngördü.
 
Fitch, imalatçıların ise güçlü ihracat gelirleri nedeniyle TL'de değer kaybına daha az hassas olduklarını anlatan Fitch, bu sektörde kaldıraç artışının 0,5 puan gibi sınırlı düzeyde kalmasının beklendiğini vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)