BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFitch'ten not indirimi hakkında açıklama----

Fitch'ten not indirimi hakkında açıklama

Fitch'ten not indirimi hakkında açıklama
31 Ocak 2017 - 16:48 www.finansgundem.com

Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble "Seçim belirsizliği not düşürmemizde etkili oldu" dedi

Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble seçim belirsizliğinin notun düşürülmesinde etkili olduğunu belirtti.

Türkiye hakkında düzenlenen konferansta konuşan Gamble TL'deki değer kaybı ve Petrol fiyatlarının enflasyonu çift haneye itebileceğine dair uyardı. Finansal risklerin bir miktar arttığına dikkat çeken Gamble bu yıl Türkiye'nin %2.4 büyüyeceğini belirtti.

Fitch Cuma günkü değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunu "BBB-"den "BB+" seviyesine düşürdü, not görünümünü "durağan"da tuttu.  Yapılan açıklamada, siyaset ve güvenlik konusunda yaşanan gelişmelerin Türkiye'de ekonomik performansı olumsuz etkilediği belirtildi. 

Cari denge finansmanında sorun öngörmediklerini belirten Gamble, “Bankalar kredilerden kaynaklanan yabancı para poziyonlarını iyi yönetiyor” dedi. (BloombergHT)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)