BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFitch, Pegasus'un kredi notunu güncelledi----

Fitch, Pegasus'un kredi notunu güncelledi

Fitch, Pegasus'un kredi notunu güncelledi
05 Nisan 2024 - 14:19 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Pegasus Hava Yolları’nın kredi derecelendirmesini “BB-” seviyesinde onayladı ve şirketin finansal görünümünü “durağan” olarak değerlendirdi.

Fitch Ratings, Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.'nin (#PGSUS) Uzun Vadeli Yabancı ve Yerel Para Cinsinden Temerrüt Notlarını (IDR) 'BB-' olarak teyit etti. IDR'lerin görünümlerini "durağan" olarak korudu.

Fitch, yabancı Para (YP) cinsinden IDR'nın, Pegasus'un yüksek döviz geliri payı ve kolay erişilebilir döviz likiditesi nedeniyle Türkiye'nin 'B+' olan Ülke Tavanını bir kademe aşmakta olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, "Notlar, Pegasus'un güçlü büyüme beklentileri, genç ve yakıt tasarruflu filosu ile sektör lideri maliyet tabanı ve kolay erişilebilir döviz likiditesi ile Türkiye'deki güçlü pazar konumunu (B+/Pozitif) dikkate almaktadır. Notlar aynı zamanda borçla finanse edilen büyüme stratejisinin doğasında var olan uygulama riskini, döviz (FX) riski içeren değişken ancak iyileşen faaliyet ortamını ve birçok benzerinden daha küçük boyutunu yansıtmaktadır" denildi.

Piyasalarda gün ortası (05/04/2024)

 

Garanti Bankası'ndan borçlanma aracı ihracı için yetki

 

Yapı Kredi'den emeklilere 18 bin TL'ye varan nakit promosyon imkânı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)