BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch: Faiz artırımı zirvede----

Fitch: Faiz artırımı zirvede

Fitch: Faiz artırımı zirvede
21 Aralık 2023 - 14:59 www.finansgundem.com

Fitch, Fed, ECB ve BoE'nin sıkılaştırma döngüsünde zirvelere ulaştığını belirterek, 2024 yılı sonuna kadar faizleri 75'er baz puan indireceğini öngördü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD, Euro Bölgesi ve İngiltere'deki politika faiz oranlarının 2023'ün üçüncü çeyreğinden beri sabit tutulduğunu ve şu anda muhtemelen bu sıkılaştırma döngüsünde zirvelere ulaştığını bildirdi.

Fitch'ten yapılan açıklamaya göre, ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell'ın son güvercin yorumlarının ardından Kurum, Fed, Avrupa Merkez Bankası(ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) bir sonraki hamlelerinin faiz indirimi olmasını bekliyor; ancak gevşeme mali piyasaların şu anda beklediğinden daha yavaş ve yüzeysel olacak.

Fitch, politika Faiz oranlarının 2024 sonuna kadar her üç ekonomide de 75 baz puan düşmesini, Fed Fon faiz oranının (üst bant) yüzde 4,75'e, ECB yeniden finansman oranının yüzde 3,75'e ve BoE gösterge faiz oranının yüzde 4,5'e ineceğini tahmin ediyor.

Fitch 2024 Türkiye kredi notu kararını ne zaman açıklayacak?

 

Fitch Ratings: EMEA bölgesinde perakende talep düşük seviyelerde kalacak

 

Fitch'ten Türk bankaları için pozitif değerlendirme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)